Najmlađe balerine prve na “Dens festu” u Novom Sadu

Za razliku od prošle godine, kada je najstarija grupa zauzela prvo mesto, ove godine su tu priliku imale najmlađe balerine, uzrasta od 5-9 godina, koje su u kategoriji klasičnog baleta briljirale odigravši "Labudovo jezero".

Mlade balerine novobečejskog plesnog studija "Step ap" nastavile su polovinom novembra da nižu uspehe. Nakon osvojenih prvih mesta na ovogodišnjem Nacionalnom prvenstvu u plesu, i dve zlatne medalje kojima su se okitile na Evropskom prvenstvu, novobečejske balerine su osvojile i prvo mesto na nedavno održanom međunarodnom Dens feštu u Novom Sadu. Za razliku od prošle godine, kada je najstarija grupa ove plesne škole na Dens feštu zauzela prvo mesto, ove godine su tu priliku imale najmlađe balerine, uzrasta od 5-9 godina, koje su u kategoriji klasičnog baleta briljirale odigravši "Labudovo jezero". U kategoriji savremenog baleta, duo - Janja Jovčić i Milena Korovljev zauzeo je drugo mesto, ponosna je Jelena Sabljić, trener i koreografove plesne škole: „Koreografiju sam osmišljavala uz malu pomoć saradnika, drugarica i prijatelja. Lep je osećaj, ali uvek mislim da može bolje. Planiramo novogodišnji koncert u sklopu kluba, koji će se održati decembra."

Starije balerine su se takmičile u jakoj konkurenciji juniora od 11-15 godina, i iako nisu osvojile neko od odličja, ovo im je bio odličan podstrek za dalje, završava Sabljićeva i najavljuje prava iznenađenja koja pripremaju za novogodišnji koncert, koji škola, sada već tradicionalno, organizuje krajem godine u Domu kulture.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da se Omladinski Dom sa svojim prostorijama, salom i letnjom binom nalazio na sadašnjem mestu Tržnog centra i Autobuske Stanice?