Sumorna fudbalska jesen

Malo ko je očekivao da će fudbaleri „Jedinstva" iz Novog Bečeja, koji su prošle godine igrali u Srpskoj ligi grupa Vojvodina, imati tako neuspešnu jesenju polusezonu u Vojvođanskoj ligi grupa Banat. Novobečejci su zimsku pauzu dočekali na 13 mestu sa 17 bodova, što je samo dva više od poslednjeplasirane „Budućnosti" iz Srpske Crnje.

U jesenjih 15 kola fudbaleri „Jedinstva" zabeležili su samo pet pobeda, od toga četiri pred svojim navijačima („Sloga" Plandište 4:0, „Proleter" Banatski Kalovac 2:1, „Radnički" Kovin 2:0 i „Sloboda" Novi Kozarci 6:1), a jednu u gostima 3:2 protiv “Borca" u Sakulama. Nerešeno su igrali sa ekipom “Budućnosti" u Srpskoj Crnji i „Železničarom" iz Pančeva, pred svojim navijačima. Novobečejci su sa osam poraza, od kojih dva na domaćem terenu, od„Kozare" i ekipe „Vršac junajted", u grupi timova sa najviše poraza.

Fudbaleri „Jedinstva" se jedino mogu pohvaliti da su, sa 27 postignutih golova, na četvrtom mestu po efikasnosti. Prvi strelac, sa osam postignutih golova, je Vladimir Radišić, Aleksandar Kiurski je postigao pet, Nikola Peruničić četiri, Ognjen Males i Stefan Milosavljev tri, Davorin Šijanović, Isa Lalić, Nenad Vinović i Aleksandar Marčić jedan gol.

Za ekipu je, u jesenjem delu, igralo 22 fudbalera. Svih 15 utakmica odigrah su Vladimir Radišić i Dejan Stevanov, a Aleksandar Kiurski i Strahinja Josimović 14, Igor Vlaškalin, Marko Drljača 13, Nenad Vinović, Milorad Ivančev, Stefan Milosavljev, Nikola Peruničić 12, Goran Stanković, Isa Lalić 10, Ognjen Maleš, Nikola Isailović, Davorin Šijanović devet, Aleksandar Marčić osam, Marko Njagrin šest, Dušan Popov četiri, Darko Ćazić tri, Aleksandar Kuručev, Nikola Mesaroški dve i Norbert Jenei jednu utakmicu.

Ekipu su vodila dva trenera Dragan Vukajlović prvih osam kola, a potom poslednjih pet Živa Parabucki koji kaže: „Zadovoljan sam kako smo igrah u finišu prvenstva. Malo smo popravili utisak, a ono što treba istaći je da su priliku dobili mlađi fudbaleri i da su u potpunosti ispunili očekivanja. Pripreme za nastavak prvenstva počećemo poslednjeg vikenda januara. Moramo se što bolje pripremiti kako bi na proleće, kada imamo povoljniji raspored, napravili značajniji skok na tabeli".

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je prva štedionica u Novom Bečeju osnovana 1869. godine pod imenom Tursko-bečejska  štedionica, a njen prvi direktor bio je ing. Kepeši Ištvan?