Bočarcima 2 miliona za rekonstrukciju dela vodovodne mreže

Igor Munćan, je izjavio nakon potpisivanja ugovora da je izuzetno zadovoljan što je ovaj projekat oko čije pripreme se potrudila MZ Bočar, ocenjen kao jedan od retkih koji su zadovoljili kriterijume, jer je od 23 prijavljene opštine samo 6 dobilo sredstva od Pokrajine.

Igor Munćan, predsednik Saveta Mesne zajednice Bočar i potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški, potpisali su ugovor o sufinansiranju izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini. Novac u ukupnom iznosu od 23,9 miliona dinara, na konkursu resornog pokrajinskog sekretarijata, dobile su opštine Bačka Palanka, Opovo, Novi Kneževac, Srbobran, Senta i Novi Bečej, naseljeno mesto Bočar. Tim novcem biće sufinansirana rekonstrukcija i izgradnja vodovodne mreže i glavnog voda vodovodne mreže u nekoliko naseljenih mesta u navedenim opštinama: Opovu, Malom Sigetu, Turiji, Senti i Bočaru.

Igor Munćan, je izjavio nakon potpisivanja ugovora da je izuzetno zadovoljan što je ovaj projekat oko čije pripreme se potrudila MZ Bočar ocenjen kao jedan od retkih koji su zadovoljili kriterijume: "Na konkurs za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, prijavile su se 23 vojvođanske opštine. Šest opština, kojima je odobren novac iz pokrajinskog budžeta, u obavezi su da u realizaciju projekta ulože 15 odsto sopstvenih sredstava. Bočar je dobio 2,2 miliona dinara tako da će opština Novi Bečej pored toga uložiti još 600.000 dinara. Ovo je druga faza rekonstrukcije vodovodne mreže u kojoj ćemo obuhvatiti Vojvođansku ulicu i ulicu Maršala Tita. Potrudićemo se i dalje da pripremamo tako dobre projekte koji su neophodni našem mestu", izjavio je Munćan i dodao, da će projekat početi sa realizacijom čim se steknu uslovi.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Prva Srpska Zemljoradnička Zadruga osnovana je u Vranjevu novembra 1909. godine.