Mesna zajednica Novo Miloševo u 2013.

Aleksandra Đuričin, predsednica Saveta MZ Novo Miloševo, sumirajući rezultate kaže da je protekla godina bila teška: „ Ipak smo uspeli da održimo kakav-takav kontinuitet razvoja. Pre svega, mislim na uređenje šireg centra - izgradnja eko-česme, popločavanje dela staze u parku, sanacija udarnih rupa i oštećenja na kolovozima.” Ona kaže da je posebna pažnja posvećena održavanju javnih površina i rekonstrukciji ćuprija za koje je zaduženo Javno komunalno preduzeće "Kompred".

Izrađena je projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju kapele u Beodri dodaje Đuričin: "Sredinom godine smo udruženim sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i lokalne samouprave rekonstruisali jedan deo vodovodne mreže u ulici Đure Jakšić i Stanaćev Drage. JKP "Kompred" je u istom sekretarijatu konkurisalo i dobilo sredstva za centralno upravljanje motornim pogonom vodosnabdevanja preko frekventnih regulatora."

Zahvaljujući Opštini Novi Bečej, Mesnoj zajednici Novo Miloševo i JKP "Kompred" popravljen je zid u vatrogasnom domu, izgrađen je objekat za Zoo-higijenu na potezu pored puta za Tisu. Jedan od događaja na koji je MZ veoma ponosna su i 15. jubilarni Dani Teodora Pavlovića u Matici srpskoj u organizaciji Banatskog kulturnog centra, a pod pokroviteljstvom opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novo Miloševo. Još veselije i šarenije je bilo tokom dečije nedelje kada je organizovan maskenbal za novomiloševačke mališane. Zahvaljujući podršci Rauški Dragana izgrađen je zid u muzeju "Kotarka" u okviru projekta "Zajednici zajedno" koji realizuje NIS. Aleksandra Đuričin kaže da ih u narednoj godini očekuje nastavak rekonstrukcije vodovodne mreže, kolovoza, sportskih terena, prozora i vrata u Omladinskom domu: "Takođe nam je u planu i izgradnja atmosferske kanalizacije, kapele u Beodri i gasovoda u industrijskoj zoni."

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je naše mesto pedesetih godina XX veka u okviru Plivačkog kluba »Jedinstvo« imalo i svoju ekipu za vaterpolo?