Dom kulture u Kumanu, kao nov

Fasadna boja je donacija članova KUD „Jovan Aćimac" Dragane i Marka Marčićeva, zaposlenih u „Henkelu", a radove su izvodili radnici zaposleni u okviru javnih radova

Dom kulture u Kumanu, ili Zadružni dom, kako ga zovu žitelji ovog mesta, obnovom fasade, koju je realizovala Mesna zajednica Kumane uz podršku lokalne samouprave, dobio je nov izgled. Takođe, na ovoj zgradi su zamenjeni oluci, koje je finansirala lokalna samouprava, a radove su izvodili radnici koji su zaposleni u Novom Bečeju po projektu javnih radova, istako je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej: "Trideset godina ovaj objekat nije doživeo temeljnu rekonstrukciju. Posebno je interesantno što je posao odrađen uz donaciju kompanije „Henkel", koja je obezbedila boje, a sve ostalo je bio rad ljudi, koji su uspeli da na ovakav način srede objekat, koji je u suštini jedan od najvećih objekata u naseljenom mestu Kumane.

Sredstva se praktično ne mogu meriti novčano, što je vrlo značajno. Javne radove opština sprovodi ove godine, pa smo angažovane ljude iskoristili zbog njihovih sposobnosti da objekat renoviraju, i zaista smo ponosni zbog toga što je posao na takav način odrađen. Zgrada je funkcionalna, iznutra lepa."

KUD „Jovan Aćimac" zgradu koristi 20 godina, od 1994. godine. Objekat su dobili na korišćenje od Mesne zajednice Kumane. Ideja za obnovu zgrade je potekla od članova KUD-a.

Zgrada je bila oronula i dotrajala, članovi KUD - a koji rade u kompaniji “Неnkеl” su donirali 15 kanti farbe, naglasio je Duško Odžić, predsednik KUD-a: „То je bio povod da dalje tražimo sponzore, koji će nam pomoći da uradimo zgradu. Među prvima je bila opština Novi Bečej i Mesna zajednica Kumane, pošto nam je ona pomogla da dovezemo farbu iz Indije. Tako su krenuli radovi, zajedno sa radnicima iz Novog Bečeja. Zahvalio bih se predsedniku opštine Novi Bečej i potpredsedniku Skupštine opštine Novi Bečej na saradnji, takođe i Mesnoj zajednici Kumane, kao i članovima KUD-a."

Novi izgled Doma kulture znači puno, kako za sam objekat, tako i za građanstvo, jer se zgrada nalazi u centru ove varoši pa će sada ostavljati daleko lepši utisak.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Bočar električnu struju dobio tek 1954. godine, 1968. godine izgrađen je vodovod u naselju, a 1975. godine asfaltiran je put do prvog naselja u opštini — Novog Miloševa.