Licitacija za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Od ostvarenog prihoda opština će organizovati čišćenje i odmuljivanje atarskih kanala, izgradnja atarskih puteva i vetro zaštitnih pojaseva

Interesovanje za zakup poljoprivrednih površina u državnoj svojini koje se odvijalo u toku proteklog meseca bilo je veliko. Prihod opštine u ovoj oblasti će biti veći u odnosu na predhodnu godinu, a od tih sredstava će se nastaviti ulaganja u poljoprivrednu infra strukturu. U planu za sledeću godinu je čišćenje i odmuljivanje atarskih kanala, izgradnja atarskih puteva i vetro zaštitnih pojaseva po rečima Matije Kovača, zamenika predsednika opštine Novi Bečej: „Utisci su da je licitacija protekla u najboljem redu, kako to i dolikuje našoj sredini. Prosečna cena je sigurno veća nego prošle godine, to samim poljoprivrednicima ne ide na ruku, očigledno da je zemljište vredno i da je svakako interes ljudi da uvećaju svoje posede na taj način, tako da na toj tržišnoj utakmici fer i ravnopravno, svako ima pravo da ponudi cenu za koju smatra da je ekonomski isplativa. Nismo imali ni jednu usmenu ni pisanu primedbu, što predhodnih godina nije bio slučaj, to treba apostrofirati.”

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je unuk, pisca Lava Tolstoja, Vladimir, živeo i radio u Novom Bečeju tridesetih i početkom četrdesetih godina XX veka, sve do kraja II svetskog rata?