Održani 22. Dani Laze Telečkog

Ovogodišnji dobitnik priznanja „Maske Laze Telečkog "je zrenjaninski glumac Danilo Mihević

Dvadeset druga tradicionalna kulturna manifestacija "Dani Laze Telečkog", koja se održava u znak sećanja na velikana srpskog glumišta, rođenog u Kumanu, počela je predstavom za majmlađe sugrađane, a posle svečanog otvaranja i dodele „Maske Laze Telečkog" odigrana je predstava Milivoja Mlađenovića „Nemušti jezik", u režiji Miloša Jagodića i izvođenju glumaca zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović".

Dobitnik priznanja „Maske Laze Telečkog", zrenjaninski glumac Danilo Mihević, nije krio oduševljenje ovom nagradom: „Imao sam čast da mi dodele nagradu, na šta sam vrlo ponosan, jer je to jedna od prestižnih nagrada, a dodelili su mi je ljudi koje privatno volim, pre svega kao ljude, a potom i vrhunske umetnike. Uz sve to, Kumane je moje najdraže mesto za igranje. Ponosan sam što sam jedan od članova ove velike ekipe koja je imala čast da dobiju ovo priznanje."

Uz više pozorišnih predstava za decu i odrasle, manifestacija je trajala četki dana, a završena je 12. oktobra, premijerom predstave Bojana Ljubenovića "Ima jedna zemlja”, u režiji Jovice Jašina.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je prva međunarodna utakmica u sportskoj hali odigrana 19.januara 1987. godine između Proletera iz Bitolja i prvaka SSSR-a CSKA iz Minska?