Poseta državnog sekretara dr Vicka Domu zdravlja

Prirodnim odlivom, naročito one ustanove koje su bile u kadrovskom normativu, dolaze praktično u nerešivu situaciju da nema dovoljno kadra za obavljanje redovnog posla

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Ferenc Vicko, bio je u radnoj poseti Domu zdravlja u Novom Bečeju. Nakon obilaska ove zdravstvene institucije i operativnog sastanka sa direkorkom Anđelkom Korovljev, državni sekretar je rekao da su utisci dobri, a problemi veliki kao i u kompletnom zdravstvenom sistemu: „Moram pohvaliti organizaciju, da zaista pored svih poteškoća na koje nailazi ceo zdravstveni sistem za sada ipak još sve zdravstvene usluge stoje na raspolaganju svih pacijenata ove opštine. Pročešljali smo praktično standarde i ono što je karakteristično za ceo zdravstveni sistem, a to je kadrovski plan, nedostatak kadrova, različitih specijalnosti, nedostatak opreme ili opreme koja je zastarela, problem sanitetskog transporta pacijenata, hitne pomoći i dijalize prema drugim sekundarnim i tercijarnim ustanovama. I to pokušavamo da rešimo, da podignemo taj nivo kvaliteta usluga, zdravstvenih usluga domova zdravlja, jer znamo da je zapošljavanje do kraja 2015. godine zabranjeno." Dr Vicko je dodao da prirodnim odlivom, naročito one ustanove koje su bile u kadrovskom normativu, dolaze praktično u nerešivu situaciju da nema dovoljno kadra za obavljanje redovnog posla.

Anđelka Korovljev, direktorka Doma zdravlja u Novom Bečeju se zahvalila Ministarstvu zdravlja i državnom Sekretaru dr Vicku što su uvideli potrebu za sagledavanjem trenutne situacije u Novom Bečeju: „Zajedničkim snagama možemo najviše da postignemo, lokalna samouprava, Dom zdravlja i Ministarstvo zdravlja. Obišli smo sva odeljenja, utvrdili smo nedostajuća sredstva u smislu opreme i prostora, kao i u smislu oštećenja, tako da mislim da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama raditi i na poboljšanju kadrovske popunjenosti i na uređenju prostora, a takođe i medicinske aparature, sa jednim ciljem - podizanje nivoa zdravstvene usluge za sve naše korisnike."

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je zahvaljujući dr Ljubomiru Pavloviću, novobečejskom lekaru, naše mesto krajem XIX veka dobilo prve arteske bunare?