banerKIA3

Sajam zapošljavanja, u organizaciji opštine Novi Bečej i Filijale za zapošljavanje Zrenjanin, ispostave u Novom Bečeju, održan je u holu Doma kulture, a učestvovalo je 16 poslodavaca, koji su nudili ukupno 244 radnih mesta

Tražena su različita zanimanja, poput radnika u proizvodnji, vozača, agenata prodaje, kuvara, konobara, mesara, mašinbravara, šivača, električara, mehaničara, tesara i zidara. Poslodavci su na sajmu tragali i za diplomiranim farmaceutima, ekonomistima, diplomiranim inženjerima informacionih tehnologija, inženjerima građevine i mašinstva, kao i arhitektama. Među poslodavcima bili su „Progeti", apoteka „Demetra", „Bečej-prevoz", AD „Dunav-osiguranje", „Polet - Keramika", „Italteks",,,Pro-Mes", ali i Centar za socijalni rad Novi Bečej, Udruženje građana „Omladinski klub Novi Bečej" i Dom za smeštaj duševno obolelih lica „Sveti Vasilije Ostroški".

Pozdravljajući poslodavce i nezaposlene, predsednik opštine Saša Šućurović otvorio je u sredu 29. oktobra treći po redu Sajam zapošljavanja na teritoriji opštine Novi Bečej. On je tom prilikom rekao da u opštini ima oko 2.000 nezaposlenih i da se lokalna samouprava trudi da na sve načine smanji taj broj, zapošljavajući sugrađane putem različitih vidova projekata, od Lokalnog akcionog plana zapošljavanja, pa sve do javnih radova. Prioritet rada lokalne samouprave je dovođenje investitora koji će otvaranjem novih radnih mesta doprineti smanjenju nezaposlenosti, dodao je Šućurović. Glavna ideja Sajma zapošljavanja jeste da omogući neposredan kontakt nezaposlenih lica i poslodavaca, pošto se u praksi to pokazalo kao najbolji način komunikacije, rekla je Tatjana Mijatović, direktor Filijale za zapošljavnje Zrenjanin: „Ono što je karakteristično za opštinu Novi Bečej, jeste da ima veliki broj lica na evidenciji koja nemaju nikakvu kvalifikaciju, odnosno niskokvalifikovani su, razavršili su samo osnovnu školu ili čak ni nju. Ono Što je svakako ohrabrujuće, jeste da sva ta lica imaju volju i da se prijave za program funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih, tako da je ove godine taj program krenuo i imamo dosta prijavljenih lica."

Poziv na sajam upućen je i nezaposlenim osobama sa invaliditetom, s obzirom na to da su traženi i radnici za javne radove iz redova te populacije. Potrebu za zapošljavanjem 52 osobe sa invaliditetom putem javnih radova u 2014. godini iskazala su tri poslodavca. Po podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, broj nezaposlenih koji aktivno traže posao na teritoriji novobečejske opštine je 2.796. Od tog broja njih 1.256 su lica bez stručne spreme, broj onih sa završenom trogodišnjom srednjom školom je 667, sa četvorogodišnjom školom 531, dok je broj nezaposlenih sa završenim fakultetom 107.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

1995. godine u proleće, glavnim ulicama Kumana zasađene sadnice lipe i javora, a u samom centru i oko crkve lipe, javor i breze.