Novobečejci se probudili

Ni najstariji ljubitelji fudbala u gradu kraj Tise ne sećaju se ovako bledog izdanja fudbalera „Jedinstva" iz Novog Bečeja, koji su proteklih nekoliko nedelja zauzimali poslednje rnesto na tabeli prvenstva Vojvođanske lige grupa Banat. Posle ostavke trenera Dragana Vukajlovića, fudbaleri „Jedinstva" su se, pod vodstvom novog trenera Žive Parabuckog, konačno probudili.

Posle četiri uzastopna poraza, Novobečejci su obradovali svoje navijače, pobedom protiv novajlije u ligi „Borca" u Sakulama 3:2. Strelci za „Jedinstvo" bili su Aleksandar Kiuraski dva i Nikola Peruničić. Da je ova pobeda mnogo značila na psihološkom planu potvrđeno je, na domaćem terenu, u susretu sa „Radničkim" iz Kovina. Ekipa „Jedinstva" pružila je jednu od boljih igarar a golovima Nenada Vinovića u 4 i retko lepim golom iz slobodnog udarca Ognjena Maleša, savladali goste iz Kovina 2:0. Ovom pobedom Novobečejci su pobegli sa začelja tabele.

Do kraj prvog dela prvenstva ostalo je da se odigra još dva kola. U pretposlednjem kolu Novobečejci igraju sa imenjakom u Banatskom Karađorđevu, a u poslednjem, 22. novembra, dočekuju „Slobodu" iz Novih Kozaraca.

Koja su očekivanja pitali smo trenera Živu Parabuckog: „Za sada je najvažnije da nismo na poslednjem mestu. U naredne dve utakmice dobro bi bilo da ne izgubimo u Banatskom Karađorđevu, a da na oproštaju od naših navijača zabeležimo pobedu. Posebno težak zadatak imamo na gostovanju gde zbog žutih kartona nećemo izvesti najjači sastav, ali se nećemo unapred predati. Na kraju želim da istaknem da naš plasman ne odgovara kvalitetu tima i da očekujem da se na proleće prikažemo u daleko lepšem svetlu”.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da se kostur glave mamuta sa kljovama, koji je pronađen u Tisi kod Novog Bečeja 1947. godine, nalazi  u Prirodnjačkom muzeju u Novom Sadu?