Zlato za Đorđinu Dragičević

Na Svetskom prvenstvu u okviru Šotokan organizacije Ujedinjenih nacija, za niža i viša zvanja, koje je održano od 10. do 12. oktobra u Poljskoj, za reprezentaciju Srbije nastupilo je šest takmičara Karate kluba „Sen pai" iz Novog Bečeja. Na ovom prvenstvu gde je učestvovalo preko 2000 takmičara iz 45 država, Novobečejci su osvojili četiri medalje.

U konkurenciji pionirki (12-13 godina) za niže pojaseve Đorđina Dragičević osvojila je zlatnu medalju u katama, dok je Dejan Gurjanov u konkurenciji pionira (10-11 godina) u borbama, u kategorije do 35 kg, osvojio bronzanu medalju.

Veoma uspešna, u kategoriji viših pojaseva (braon i crni), sa dve bronzane medalje, bila je Kasija Milošević i to u katama u konkurenciji pionirki (12-13 godina) i borbama u konkurenciji takmičara do 45 kg. Blizu medalje bio je i Nemanja Legenj koji je takmičenje završio na četvrtom mestu, a u sastavu reprezentacije bili su još Uroš Lalić i Ivana Mesaroš.

Posle Svetskog prvenstva izabranici trenera Jovana Stančića učestvovali su na Kupu Vojvodine u katama i borbama za sve uzraste, koji je održan u Vrbasu. Na ovom takmičenju osvojili su deset medalja, četiri zlatne, četiri srebrne i dve bronzane. Zlatne medalje osvojili su Kasija Milošević, Đorđina Dragičević u katama, a Marina Raškov u borbama. Zlatnu medalju osvojila je i ženska ekipa u borbama, u konkurenciji nada, u sastavu Kasija Milošević, Marina Raškov i Jovana Dragić. Dve srebrne medalje osvojila je Emilija Ćuk (u katama i borbama), Jovana Dragić u katama i Danilo Rajkov u borbama, dok je bronza pripala Irini Seregelji u katama i Teodoru Dujinu u borbama.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da su se prve novobečejske novine pojavile 1906. godine. List se zvao Törökbecse a štampane su u štampariji Gige Jovanovića i izlazile su kao nedeljnik?