Zablistali na Kupu Evrope

Na Evropskom kupu u savateu, u disciplinama kombat i aso, koji je održan u hrvatskom gradu Varaždinu, takmičari Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo" iz Novog Bečeja osvojili su četiri medalje, dve zlatne i dve srebrne.

U konkurenciji više stotina takmičara iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine i Srbije zlatne medalje osvojili su junior Milan Rakita, u kategoriji do 56 kg i kadetkinja Enita Behramaj, u kategoriji do 45kg.

Ferenc Kormanjoš je u seniorskoj konkurenciji, takmičara do 56 kg, osvojio srebrnu medalju, a isto odličje osvojila je i juniorka Tamara Baračkov, u kategoriji do 56 kg.

Predsednik KBS „Jedinstvo" Radenko Tadić ističe „Veoma sam zadovoljan rezultatima na ovom takmičenju, što nas ohrabruje pred izborno prvenstvo Vojvodine u kungfu vušu-sandi borbama, koje će se održati u Novom Bečeju. Takođe mogu da najavim prijateljski meč sa klubom iz nama prijateljskog mađarskog grada Mezetura.

Koristim ovu priliku da izrazim zahvalnost našoj bivšoj takmičarki u kik boksu Sanji Radin, koja je prešla u novosadski klub „Pagonis" i koja nas nije zaboravila. Ona je našem klubu obezbedila sponzorstvo od “Sportvisiona" u vrednosti od 94 hiljade dinara, što nam mnogo znači.

Istovremeno Sanja je naglasila da je Novi Bečej I naš klub ostao deo nje i da je ovo jedan od načina da se zahvali klubu kojem je počela svoju zapaženu sportsku karijeru”.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je završetkom pruge Veliki Bečkerek - Velika Kikinda  1883. godine,  Novi Bečej bio uključen u železničku mrežu Austro-Ugarske?