Gimnastičari prvaci Vojvodine

Posle velikog uspeha i osvajanja prvog mesta na prolećnom pionirskom prvenstvu Vojvodine u sportskoj gimnastici, koje organizuje Gimnastički savez Vojvodine, učenici OŠ „Josif Marinković" iz Novog Bečeja, ponovo su zablistali, ovog puta na jesenjem prvenstvu Vojvodine koje je održano u Novom Sadu.

U kategoriji V i VI razreda ekipa OŠ „Josif Marinković" u sastavu: Todor Marčićev, Ivan Kokić i Ognjen Vujackov osvojila je prvo mesto i titulu prvaka Vojvodine, a identičan uspeh ostvarila je i ekipa VII i VIII razreda u sastavu: Miroslav Rakita, Predrag Đuričin, Zdravko Kovačev i Dejan Jocković. Gimnastičari ove škole bili su uspešni i u pojedinačnoj konkurenciji. Ognjen Vujackov je prvak Vojvodine u četvoroboju (parter, preskok, krugovi i razboj), Ivan Kokić drugi, a Todor Marčićev treći.

U kategoriji VII i VIII razreda titulu prvaka Vojvodine osvojio je u petoboju (parter, preskok, krugovi, razboj i vratilo) Dejan Jocković, inače trećeplasirani na prošlogodišnjem prvenstvu Srbije. U ovoj kategoriji Zdravko Kovačev je osvojio treće mesto.

Obe gimnastičke ekipe OŠ „Josif Marinković" koje priprema Milutin Isakov, nastavnik fizičkog vaspitanja u penziji, ovim uspehom izborile su pravo učešća na pionirskom prvenstvu Srbije koje će se održati krajem novembra.

Da li ste znali...

da je naše mesto bilo jedno od ređih naseljenih mesta, u sadašnjoj Vojvodini, koje je već 1802. godine imalo svoju apoteku?