Gimnastičari prvaci Vojvodine

Posle velikog uspeha i osvajanja prvog mesta na prolećnom pionirskom prvenstvu Vojvodine u sportskoj gimnastici, koje organizuje Gimnastički savez Vojvodine, učenici OŠ „Josif Marinković" iz Novog Bečeja, ponovo su zablistali, ovog puta na jesenjem prvenstvu Vojvodine koje je održano u Novom Sadu.

U kategoriji V i VI razreda ekipa OŠ „Josif Marinković" u sastavu: Todor Marčićev, Ivan Kokić i Ognjen Vujackov osvojila je prvo mesto i titulu prvaka Vojvodine, a identičan uspeh ostvarila je i ekipa VII i VIII razreda u sastavu: Miroslav Rakita, Predrag Đuričin, Zdravko Kovačev i Dejan Jocković. Gimnastičari ove škole bili su uspešni i u pojedinačnoj konkurenciji. Ognjen Vujackov je prvak Vojvodine u četvoroboju (parter, preskok, krugovi i razboj), Ivan Kokić drugi, a Todor Marčićev treći.

U kategoriji VII i VIII razreda titulu prvaka Vojvodine osvojio je u petoboju (parter, preskok, krugovi, razboj i vratilo) Dejan Jocković, inače trećeplasirani na prošlogodišnjem prvenstvu Srbije. U ovoj kategoriji Zdravko Kovačev je osvojio treće mesto.

Obe gimnastičke ekipe OŠ „Josif Marinković" koje priprema Milutin Isakov, nastavnik fizičkog vaspitanja u penziji, ovim uspehom izborile su pravo učešća na pionirskom prvenstvu Srbije koje će se održati krajem novembra.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je unuk, pisca Lava Tolstoja, Vladimir, živeo i radio u Novom Bečeju tridesetih i početkom četrdesetih godina XX veka, sve do kraja II svetskog rata?