banerKIA3

Kancelarija za smanjenje siromaštva, zajedno sa Udruženjem Roma i Romskim ženskim centrom „Romnjako Iio ", simbolično je podelila higijenske pakete najugroženijima

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, Kancelarija za smanjenje siromaštva opštine Novi Bečej je 17. oktobra organizovala akciju podele osnovnih higijenskih paketa za svoje naj ugruženije sugrađane. Akciju je podržalo Udruženje Roma Novi Bečej, kao i Romski ženski centar "Romnjako lio". Ko spada u najugroženiju grupu ljudi, objašnjava Olga Lalić koordinatorka Kancelarije za smanjenje siromaštva: „Među najugroženijima u Srbiji su nezaposleni, osobe sa invaliditetom, a pored njih u riziku su i samohrani roditelji sa jednim detetom ili više dece, kao i romska zajednic. Tim povodom je služba Kancelarije za smanjenje siromaštva zajedno sa Udruženjem Roma i Romskim ženskim centrom „Romnjako lio" simbolično podelila higijenske pakete ljudima koji su svojevoljno ušli u našu bazu podataka. Paketi nisu veliki, ali su obuhvatili materijal koji će bar u malom procentu rasteretiti kućni budžet. Predškolska ustanova „Pava Sudarski" je, takođe, učestvovala u humanitarnoj akciji. Prikupili su igračke i garderobu za svoje vršnjake, što je danas podeljeno, i na taj način su dali svoj doprinos ."

Predsednica Udruženja Roma Novi Bečej, Danica Jovanović, smatra da je Kancelarija za smanjenje siromaštva veoma važna za Novi Bečej: "Želim da se zahvalim koordinatorki ove kancelarije, koja nas je pozvala na saradnju. Naravno, Udruženje Roma je sa zadovoljstvom prihvatilo da učestvuje u podeli higijenskih paketića za žene Romkinje, žene sa invaliditetom, žene koje su siromašne. Takođe, Kancelarija je obezbedila i igračke za decu, što je veoma lepo i ja to pozdravljam. Veoma sam zahvalna i opštini koja ima veliko učešće u celoj ovoj priči."

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je, prema jednom obaveštenju iz 1846. godine  jahaća pošta polazila iz Budima u pravcima: Subotice, Sombora i Novog Bečeja, svake nedelje i četvrtka?