Srbija u ritmu Evrope - druga sezona - potpisan ugovor

„Našli smo dobre partnere u ljudima koji su organizatori manifestacije „Srbija u ritmu Evrope" i mislim da će nam ova godina biti još uspešnija i da će deca imati mnogo toga da dobiju i da nauče iz ovog projekta " - Saša Šućurović

Posle uspešne saradnje u toku prethodne sezone između opštine Novi Bečej i manifestacije "Srbija u ritmu Evrope" 28. oktobra je potpisan ugovor o njenom nastavku i u narednoj sezoni. Roditelji dece koja su učestvovala u pripremi koncerta prikazanog tokom "Gospojine" izrazili su zadovoljstvo učešćem I organizacijom "Srbije u ritmu Evrope" i predložili da se projekat nastavi i u narednom periodu. Lokalna samouprava izašla je u susret ovom predlogu, tako da se uskoro očekuje novi set audicija za decu koja žele da se pridruže drugarima u pripremama za nastupe na koncertima, kaže predsednik opštine, Saša Šućurović: “U prvoj sezoni ušli smo u partnerstvo, a više nego zadovoljni su, pre svega, roditelji i deca. Lokalna samouprava će svakako takve projekte podržavati i u budućnosti. Naravno, mi ne bismo bili mi, tu mislim na organizaciju i svoje saradnike, da svaki projekat koji je dobar ne želimo da dignemo na viši nivo. Tako je upravo i sa ovom saradnjom. Našli smo dobre partnere u ljudima koji su organizatori manifestacije „Srbija u ritmu Evrope" i mislim da će nam ova godina biti još uspešnija i da će deca imati mnogo toga da dobiju i da nauče iz ovog projekta. Da li će sledeće godine taj program biti u okviru „Gospojine" ili ne, to ćemo se dogovoriti na narednim sastancima."

Igor Karadarević, direktor manifestacije, najavio je da će uskoro početi probe i edukacija dece u oblastima koje su bile na raspolaganju i u toku prošle sezone. On je ovom prilikom istakao i svoju ideju da se u Novom Bečeju izgradi i osnuje zadužbina ove manifestacije: „Predstoji nam dosta rada i usaglašavanja, ali se nadam da ćemo krenuti sa tim u maju 2015. godine. To je poklon manifestacije „Srbija u ritmu Evrope" opštini Novi Bečej, gde će svi zainteresovani moći da koriste taj prostor za vežbanje, da li za salsu ili za folklor, nama je potpuno nebitno. Bitno je samo da to funkeioniše, da su to kvalitetne prostorije koje će se koristiti potpuno besplatno, bez naplate termine. Dakle, jedan viši standard, evropski standard, što se tog segmenta tiče, u opštini Novi Bečej, preko „Srbija u ritmu Evrope", Ko će biti ktitor same zadužbine tj. koja država, to ćemo još odrediti u narednih nekoliko meseci."

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je u Novom Bečeju, Bischitz Lajoš dobio dozvolu 1889. godine za građenje telefonske veze između Bečeja i salaša Solymoss i Borjass u dužini od 11 km sa tri telefona i stanice?