Žene iz cele Vojvodine posetile Novi Bečej

U okviru projekta "Dođi u srce Vojvodine " - Ženskog centra organizovana je dnevna ekskurzija u Novom Bečeju, a cilj je bilo učvršćivanje saradnje sa drugim udruženjima žena, kao i upoznavanje sa turističkim potencijalima novobečejske opštine

Podsticanje saradnje, razmene iskustava i umrežavanja seoskih ženskih organizacija iz različitih delova Vojvodine, kao i podizanje nivoa znanja seoskih ženskih organizacija o turističkim potencijalima Vojvodine, pre svega srednjobanatskog regiona, bilo je cilj projekta Ženskog centra - Novi Bečej "Dođi u srce Vojvodine" koji je sproveden proteklog meseca u opštini Novi Bečej. Projekat je odobren i finansiran od strane Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, dok je koordinatorka projekta bila Radojka Maljugić, predsednica Ženskog centra.

U okviru projekta organizovana je dnevna ekskurzija u Novom Bečeju, a cilj je bilo učvršćivanje saradnje sa drugim udruženjima žena, kao i upoznavanje sa turističkim potencijalima novobečejske opštine.

Sanja Čolakov članica Ženskog centra rekla je da je veliko zadovoljstvo razmeniti iskustva i priče sa ženama iz drugih delova Vojvodine: "U ime Ženskog centra smo se okupili da realizujemo projekat "Dođi u srce Vojodine". Nekoliko udruženja žena je došlo. Išli smo u posetu Arači, posetili Glavaševu kuću. Ovde gde se družimo imamo malu izložbu ženskih radova, kojima se naše žene bave." Nakon obilska prepoznatljivih turističkih lokaliteta opštine Novi Bečej, vožnje karucama i izložbe ručnih radova, upriličen je i tradicionalni vojovođanski ručak, kojim je predstavljena i zaokružena turistička ponuda Novog Bečeja, srca Vojvodine.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da na tribinama sporteke hale može da stane 650 gledalaca plus 350 na teleskop-pokretnim tribinama?