Žene iz cele Vojvodine posetile Novi Bečej

U okviru projekta "Dođi u srce Vojvodine " - Ženskog centra organizovana je dnevna ekskurzija u Novom Bečeju, a cilj je bilo učvršćivanje saradnje sa drugim udruženjima žena, kao i upoznavanje sa turističkim potencijalima novobečejske opštine

Podsticanje saradnje, razmene iskustava i umrežavanja seoskih ženskih organizacija iz različitih delova Vojvodine, kao i podizanje nivoa znanja seoskih ženskih organizacija o turističkim potencijalima Vojvodine, pre svega srednjobanatskog regiona, bilo je cilj projekta Ženskog centra - Novi Bečej "Dođi u srce Vojvodine" koji je sproveden proteklog meseca u opštini Novi Bečej. Projekat je odobren i finansiran od strane Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, dok je koordinatorka projekta bila Radojka Maljugić, predsednica Ženskog centra.

U okviru projekta organizovana je dnevna ekskurzija u Novom Bečeju, a cilj je bilo učvršćivanje saradnje sa drugim udruženjima žena, kao i upoznavanje sa turističkim potencijalima novobečejske opštine.

Sanja Čolakov članica Ženskog centra rekla je da je veliko zadovoljstvo razmeniti iskustva i priče sa ženama iz drugih delova Vojvodine: "U ime Ženskog centra smo se okupili da realizujemo projekat "Dođi u srce Vojodine". Nekoliko udruženja žena je došlo. Išli smo u posetu Arači, posetili Glavaševu kuću. Ovde gde se družimo imamo malu izložbu ženskih radova, kojima se naše žene bave." Nakon obilska prepoznatljivih turističkih lokaliteta opštine Novi Bečej, vožnje karucama i izložbe ručnih radova, upriličen je i tradicionalni vojovođanski ručak, kojim je predstavljena i zaokružena turistička ponuda Novog Bečeja, srca Vojvodine.

Da li ste znali...

da je put preko brane na Tisi pušten u saobraćaj 1977. godine, a iste te godine početkom decembra skela je prestala sa radom?