Omladinke bez premca

Kada su 1989. godine omladinke Jedinstva u sastavu Lidija Hajdu, Franciška Budai, Melinda Ivan i Izabela Šejmeši osvojile treće mesto u SFR Jugoslaviji, niko nije mogao predvideti da je počela era dominacije Novobečejki, a koja će trajati u narednih dvadeset godina.

Šampionke SFRJ 1990. - Biljana Kokić, Ljiljana Kokić, Lidija Kirti, Marta Magda i Đenđi Kiš

Na poslednjem prvenstvu SFRJ 1990. godine u Kuli, Novobečejke su zasijale punim sjajem. Ekipa u sastavu Đenđi Kiš, Marta Magda, Biljana Kokić, Izabela Šejmeši i Ljiljana Kokić osvojilezlatnu medalju.

Posle dvogodišnje pauze, zbog rata u Hrvatskoj, a posle raspada SFRJ, omladinke Jedinstva (Đenđi Kiš, Izabela Šejmeši, Biljana Kokić, Marta Magda) poput seniorki, osvojile su 1993. godine prvo mesto u novoformiranoj SR Jugoslaviji.

Osvajanjem ove titule nastavila se dominacija novobečejskih omladinki.

Godinama je za Moniku Kiš, Julijanu Bata, Ivanu Eremić, Ildiko Kormanjoš, Mirjanu Dudevljev, Tijanu Svilengaćin, Andreu Vaš, Liviu Santo, Adrianu Mesaroš i Mirjanu Palfi bilo rezervisano samo prvo mesto.

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.