Doček sa trubačima

Poruku iz mog poslednjeg javljanja Novobečejci su prihvatili.. Jovo Popović i Ljupko Eremić, sa još nekoliko navijača i rođaka,organizovali su nam nezaboravan doček. Ispred glavne beogradske stanice, Jovo Popović je predvodio grupu trubača, zvuk truba nadvisio je beogradsku buku i dodatno podgrejao naše uzbuđenje. Jovo Popović, nije krio svoje oduševljenje, uzeo je pehar i njime dirigovao trubačima, bili smo ponosni. Naravno tu na ulici otvoren je i šampanjac, slavlje je počelo.

Za povratak, umesto žutog kombija, čekao nas je autobus, šampionke su to zaslužile. Prva baza, kada smo stigli u Novi Bečej, bila je kafana kod „Busije“, gde nam se priključila grupa navijača i rođaka. Kada smo izašli iz autobusa dočekao nas je poklič „Mi smo šampioni...šampioni, šampioni...“, vijorila se državna zastava.

Zajedno sa navijačima vraćamo se u autobus jer, kako su nam rekli, na platou ispred Doma kulture šampionke čeka opštinsko rukovodstvo. Stižemo, dočekalo nas je više desetina navijača, kompletno rukovodstvo opštine, sa novoizabranim predsednikom Skupštine opštine Milovanom Baštovanovim.

Na svečanoj večeri u Hotelu „Tiski cvet“ predstavio sam pojedinačno sve kuglašice, prepričavali smo utiske. Naravno, kako to već biva u ovakvim prilikama, usledila su velika obećanja. Kapiten Đenđi Kiš i ostale, premorene od velikog uzbuđenja i dugog puta, željne odmora odlaze, jer ih već naredne nedelje očekuju utakmice domaćeg prvenstva.

Tags: ,
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je meandar Biserno Ostrvo, u to vreme najveća okuka Tise, dug oko 23 km prosecanjem novog korita 1858. godine u dužini od 8,3 km postaje mrtvaja. Meandar na području Medenjača u dužini od 15 km postao je mrtvaja 1863. godine prosecanjem novog toka u dužini 3,2 km. Ali, je još dugo posle toga meandar korišćen kao glavni plovni put, a prosek postao rukavac. Zbog toga je 1900. godine prosek proširen, a meander zasipan i Medenjača praktično tek 1900. godine postaje mrtvaja.