„Polet“ formira sportsko društvo

U najvećoj fabrici u opštini „Poletu“, 1. januara 1950. godine formira se Sindikalno sportsko društvo, koje je imalo nekoliko sportskih sekcija. Najaktivnija sekcija je bila košarkaška, koja je imala mušku i veoma kvalitetnu žensku ekipu, koja je dva puta igrala kvalifikacije za ulazak u Prvu saveznu ligu. Veoma popularne bile su rvačka, bokserska, šahovska i kuglaška sekcija.

Kuglaška ekipa „Poleta“, je za dve godine postojanja, bila veoma aktivna. Kuglaška ekipa se uključila u regionalna takmičenja, što potvrđuje podatak da je 17. februara 1952. godine Slobodan Lalić, prisustvovao kuglaškom Odboru u Zrenjaninu.

Početkom marta (16. III ) 1952. godine, izvršena je registracija nove kuglane, a ekipa „Poleta“ je odigrala više prijateljskih utakmica. Igrali su u Zrenjaninu, Elemiru sa Bratstvom, Bečeju i drugim mestima. U arhivi SSD „Polet“ postoji priznanica na ime putnih troškovi za prevoz lađicom do susednog Bečeja i odlaska u Novi Sad radi odigravanja utakmice sa Vojvodinom.

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.