„Polet“ formira sportsko društvo

U najvećoj fabrici u opštini „Poletu“, 1. januara 1950. godine formira se Sindikalno sportsko društvo, koje je imalo nekoliko sportskih sekcija. Najaktivnija sekcija je bila košarkaška, koja je imala mušku i veoma kvalitetnu žensku ekipu, koja je dva puta igrala kvalifikacije za ulazak u Prvu saveznu ligu. Veoma popularne bile su rvačka, bokserska, šahovska i kuglaška sekcija.

Kuglaška ekipa „Poleta“, je za dve godine postojanja, bila veoma aktivna. Kuglaška ekipa se uključila u regionalna takmičenja, što potvrđuje podatak da je 17. februara 1952. godine Slobodan Lalić, prisustvovao kuglaškom Odboru u Zrenjaninu.

Početkom marta (16. III ) 1952. godine, izvršena je registracija nove kuglane, a ekipa „Poleta“ je odigrala više prijateljskih utakmica. Igrali su u Zrenjaninu, Elemiru sa Bratstvom, Bečeju i drugim mestima. U arhivi SSD „Polet“ postoji priznanica na ime putnih troškovi za prevoz lađicom do susednog Bečeja i odlaska u Novi Sad radi odigravanja utakmice sa Vojvodinom.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

početkom 1975. godine počela je, zahvaljujući sredstvima mesnog samodoprinosa, izgradnja Radničkog doma u Novom Bečeju, u čijem je sklopu projektovana četvorostazna automatska kuglana. Gradnja, ovog kapitalnog objekta, trajala je manje od 16 meseci, a svečano otvaranje je obavljeno 1. oktobra 1976. godine.