Rekord Dragaša

Nova kuglana je uskoro postala poprište mnogobrojnih zvaničnih takmičenja, a pravi spektakl, dvomeč juniorskih i seniorskih reprezentacija Jugoslavije i Mađarske, održan je od 18-20. marta 1977. godine.

Ovaj prijateljski susret obeležio je, u to vreme najbolji jugoslovenski kuglaš Nikola Dragaš, rekordom kuglane od 997 čunjeva, koji će godinama biti nedostižan.

Ovo i slična takmičenja doprinela su da kuglanje u Novom Bečeju dobije na popularnosti. Naravno da su i kuglaši Jedinstva, članovi Banatske lige, u novom domu imali odlične uslove za rad, što će ubrzo doneti i bolje rezulatate.

Tako su kuglaši Jedinstva u sezoni 1977/78 osvojili prvo mesto u Banatskoj ligi, a time i plasman u Vojvođansku ligu, najviši stepen takmičenja u SFR Jugoslaviji.

Kuglaši su dva puta bili prvaci Vojvođanske lige (1984. i 1987). Na završnim turnirima za prvaka SFRJ učestvovali su, tri puta, u Skoplju (1984), Zagrebu (1987), a 1988, kao drugoplasirani, na turniru u Splitu.

Tags: ,
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

početkom 1975. godine počela je, zahvaljujući sredstvima mesnog samodoprinosa, izgradnja Radničkog doma u Novom Bečeju, u čijem je sklopu projektovana četvorostazna automatska kuglana. Gradnja, ovog kapitalnog objekta, trajala je manje od 16 meseci, a svečano otvaranje je obavljeno 1. oktobra 1976. godine.

O gradu