Pčelarska edukativna ekskurzija

Društvo Pčelara Novi Bečej je organizovalo dvodnevnu edukativnu ekskurziju, sa cilјem promovisanja pčelarstva.

Ekskurzija je organizovana od sredstava Pokrajinskog sekretarijata, opštinske samouprave, i članarina. Održana je 09 i 10 aprila 2016. god. gde je posećeno više destinacija. Prva destinacija je bila u selu Brzan kod porodice Pavlović, gde smo videli njihov način pčelarenja i sam život od pčelarenja. Sledeća destinacija je bila u Stalaću kod porodice Leva Plžnikova, gde smo videli njihov način pčelarenja kao i najveću vrcalјku u Srbiji kapaciteta od 240 rama. U Stalaću smo obavili ručak i produžili u Trstenik roj, gde smo videli fabriku za izradu košnica i izradu sve metalne opreme u  pčelarstvu. Noćenje je bilo u hotelu "Breza" a sutra dan smo nastavili do sela Belanovica. Tamo smo se upoznali sa otkuplјivačem i izvoznikom meda gospodinom Mirićem. Ekskurziju smo završili u selu Jabučje kod poznatog proizvođača matica gospodina Milete Markovića. Upoznali smo se sa njegovim načinom pčelarenja i proizvodnjom matica, te smo u večernjim satima krenuli put Novog Bečeja. Sredstva koja smo dobili od lokalne samouprave,  iskoristili smo za plaćanje usluga hotela "Breza" u Vrnjačkoj Banji.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.