Novi Bečej Online

Novi Bečej Online (NBO - www.novibechej.com), internet stranica posvećena prikuplјanju, čuvanju i prezentovanju istorijske i kulturne građe vezane za Novi Bečej i njegove građane, pionirski je poduhvat dvojice entuzijasta: Karolјa Andrea i Saše Vidakovića. Pre više od decenije, 2006. godine, njih dvojica su osnovala ovaj sajt koji je, u međuvremenu, postao jedinstvena baza podataka o Novom Bečeju i Novobečejcima budući da nigde ne postoji sličan izvor informacija o ovim temama. Trenutno, sajt broji negde oko 4000 članaka i 2000 fotografija, a svakoga dana radi se na dalјem prikuplјanju i širenju sadržaja. Kako je jednom prilikom Saša Vidaković slikovito kazao: kada bismo štampali sajt kao knjigu A4 formata, deblјina knjige bi bila negde oko 2 metra.

Iako sajt nema izvore finansiranja, on svakodnevno raste, a svi koji žele da doprinesu istorijskom građom, tekstovima, fotografijama ili na bilo koji drugi način, mogu se obratiti Vidakoviću koji je i glavni administrator ove internet stranice.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.