Oldtajmeri ponovo posetili Glavaševu kuću

Već po četvrti put od kako je osnovano društvo vlasnika starovremenskih vozila, pod nazivom Oldtajmer klub Bečej -Novi Bečej, posećen je muzej Glavaševa kuća.

Skup vozila je održan 29. maja u samom centru Novog Bečeja, gde su građani mogli da posmatraju raznovrsna auta i motocikala poređana od katoličke parohije do javnog suda. Motocikli su uglavnom bili u parku, a moglo se tu videti i po koji predratni bicikl. Učesnika je bilo i više nego što se očekivalo preko 250 šofera sa suozačima ukupno, a to je odprilike 120 vozila sa raznih mesta cele Srbije kao i Mađarske, Hrvatske, Bosne, Crne Gore, Slovenije, čak jedan iz Engleske doterao svoj auto iz 50-tih godina prošlog veka. Ovom prilikom se moglo reći da su dva Bečeja zajedno, što se organizacije i posećivanosti tiče, napravila jednu od najvećih oldtajmer susreta u Vojvodini. Iz parka se kolona kretala ka glavnoj vranjevačkoj ulici gde su članovi zavičajnog kluba nestrplјivo čekali goste u kapiji muzeja. Oldtajmeraši su sa divlјenjem gledali spomen kuću i iskazali veliku zainteresovanost što je i zabeleženo u Knjizi utisaka.

Posle ručka koji je bio u gostioni „KUM“ išlo se u Stari Bečej na stari hipodrom gde su bile trke oldtajmer motocikala. Kao i pre 50 tak godina kada su bile zadnje trke, dizala se prašina, zvižduci zaredom i pogledi nestrplјivih navijača celom dolmom se ređala. Uz rok muziku sa bine i hladno piće se završile trke. Na kraju se dodelila priznanja najbržim, najlepšim i najočuvanijim oldtajmerima.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.