Izložba dečijih radova polaznika likovne radionice Doma kulture

U četvrtak, 10. maja 2018. god. u galeriji TAA  otvorena je izložba dečijih radova polaznika likovne radionice Doma kulture opštine Novi Bečej.

Umetnički rukovodilac radionice je Timea Nađ Čajka, dizajner grafike. Ova radionica je počela sa radom pre nekoliko godina i okuplja decu u četiri grupe.

Izložba obuhvata veliki broj radova 34 dece autora, polaznika likovne radionice, uzrasta od 4 do 15 godina, na kojoj je zastupljeno više tehnika izrade, od crtačkih tehnika (olovka, ugalj, suvi pastel), slikarskih tehnika (akvarel, tempera) do kolaža, vitraža, skulptura...

Na otvaranju izložbe galerija je bila prepuna ponosnih roditelja, ali i znatiželjih posetilaca, koji su se zaista divili umešnosti i talentu mališana. Dodeljene su Pohvalnice za uloženi rad i trud u toku ove školske godine. Dodeljene su i tri nagrade, naime, tri izvučena imena polaznika radionice neće plaćati časove radionice od septembra do kraja godine.

 Rad devojčice Katarine Vlaškalin (11), koja pohađa radionice, poklonjen je posetiteljki izložbe, našoj sugrađanki, koja je imala sreću da uzme označen katalog.

Prelepi i maštoviti radovi naših najmlađih umetnika biće izloženi do 18. maja 2018.g.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.