Izložba akvarela Đorđa Maravića

U četvrtak, 15. marta 2018. godine u galeriji ‘’Selo’’ Doma kulture otvorena je izložba akvarela Đorđa Maravića.

Teme njegovih slika su šetači, biciklisti, parovi, a motiv na slikama koji je najčešće prisutan, su bulke, kao  odraz simbolike, ali i estetike likovnog izraza ovog slikara.

Đorđe Maravić rođen je 1950. godine u Bajmoku. Maturirao je u Gimnaziji na temu ‘’Slikarstvo Milana Konjovića’’. Studije likovnih umetnosti završio je na likovnoj katedri VPS u Novom Sadu, 1973. godine.

Pored slikarstva i keramike bavi se i pedagoškim radom.

Član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Vojvodine - UPIDIV, Novi Sad.

Svoja dela je izlagao na 29 samostalnih i peko 250 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učesnik je mnogih likovnih kolonija.

Dobitnik je više nagrada i priznanja za slikarstvo, a takođe i za likovno pedagoški rad.

Živi i stvara u Subotici.

Izložba će biti otvorena do 15. aprila 2018. godine.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.