Stop nasilju

U petak, 09. marta 2018. u Domu kulture opštine Novi Bečej odigrana je predstava  ’’Stop nasilju’’ u dva termina, za decu predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole u izvođenju Teatra ’’Dodir’’ iz Beograda.

Pozorišna predstava za decu STOP NASILJU spada u angažovano pozorište, jer obrađuje veoma aktuelnu, a za čitavo društvo odgovornu temu. Veoma edukativna i zabavna, kroz poruke koje prenose junaci iz predstave, dopinosi sprečavanju vršnjačkog nasilja, a  decu podstiče da budu bolja i humanija. Pisana je u stihu i na jedan veoma komičan način, deci predstavlja urnebesnu zabavu, a nosi veoma ozbiljnu poruku. Mornar Popaj, Mačak u čizmama, smešna Veštica i mudri Pisac, uspevaju da svojim komičnim sukobima i zapletima dočaraju kako se oseća neko ko čini nasilje, kako se oseća neko nad kim se nasilje vrši i da nasilje nikako ne treba činiti.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.