Završen projekat ‘’Gradovi u fokusu - 2016’’

Svečano otvaranje multifunkcijske sale u Domu kulture

U sredu, 27. decembra 2017.g., opštinu Novi Bečej posetio je Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja Republike Srbije. Povod njegove posete bilo je svečano otvaranje rekonstruisanog prizemlja zgrade Doma kulture opštine Novi Bečej i rekonstruisanog Žitnog magacina u Novom Miloševu.

Ministarstvo kulture i informisanja RS u okviru projekta ‘’Gradovi u fokusu’’  finansiralo je projekat Opštine Novi Bečej 2016. godine, pod nazivom ‘’Prošlost u sadašnjosti kao zalog budućnosti“ u iznosu od 56 miliona i 763 hiljade dinara.

Pored dva pomenuta objekta projektom su obuhvaćeni i radovi na adaptaciji prostora galerije i biblioteke u okviru prostorija Banatskog kulturnog centra u Novom Miloševu, radovi vezani za izradu stepeništa i ogradnog zida u Narodnoj biblioteci u Novom Bečeju, radovi na uređenju muzeja ,,Žeravica“ u Novom Miloševu, kao i rekonstruisanje dela objekta Turskobečejske štedionice u Novom Bečeju i pretvaranje u prostor za tzv. Kulturni inkubator.

Ministar Vukosavljević je prilikom svoje posete rekao da je Novi Bečej i više nego zaslužio titulu “grada u fokusu”. On je posebno istakao i značaj ovakvih projekata za celokupnu zajednicu. Istakavši da je koncept ''Gradovi u fokusu'' veoma značajan, jer predstavlja živu primenu principa decentralizacije kulturne politike za šta se Ministarstvo svesrdno zalaže. Cilj ministarstva kulture je da ohrabri, osnaži, da značajan i materijalni i tehnički podsticaj manjim sredinama. I ovom prilikom je   pozivao predsednike drugih opština i kulturne poslenike da posete Novi Bečej.

Dom kulture opštine Novi Bečej je projektom od Ministarstva kulture dobio 20, a od Opštine Novi Bečej 2 miliona dinara, koliko je ukupno i uloženo u prizemlje objekta. Dom kulture dobio je veliku multifunkcijsku salu sa nanovijom opremom, izložbeni prostor, dve kancelarije, novu kuhinju, nov sanitarni čvor, koji će biti u funkciji i početi sa radom odmah posle Nove godine.

Tags:
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da se Brodogradilište »Tisa« od svog osnivanja 1957. godine, samo dvadesetak godina nalazilo na obali Tise, između bivše skele i sadašnje  plaže?