Morsko brodska zavrzlama

Marta 2017. godine u organizaciji Doma kulture opštine Novi Bečej gostovala je dečija lutkarska predstava ‘’MORSKO BRODSKA ZAVRZLAMA“ koja je rađena u koprodukciji Saveza dramskih umetnika Vojvodine i Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Predstava je odigrana u Novom Bečeju, Kumanu i Novom Miloševu  za svu decu predškolskog uzrasta i za decu od 1-4 razreda svih škola naše opštine.

’’Morsko brodska zavrzlama’’ rađena je po motivima teksta ‘’Uplakana Katarina’’ Zorana Ćosića. Tekst je osavremenjen i prilagođen izvođenju u pozorišnim uslovima.

U pitanju je dramsko-lutkarska predstava, sa lutkama velikog formata koje se kreću po prostoru, a koje je dizajnirala i izradila Marija Malbaša.

Dramaturgiju i režiju potpisuje Nebojša Savić.

Sjajan glumački tandem, izvanredan tekst i odlični saradnici učinili su ovu predstavu veoma prihvaćenom od strane dece.

Predstava je interaktivna. I glumci i lutke komuniciraju sa decom, koja imaju želјu da se uklјučuju u predstavu. Ona već na početku postaju mornari na brodu i glumci počinju da ih vode kroz ovu priču...

Duhovita i poučna lјubavna  priča, kroz koju se provlače  prave vrednosti - hrabrost, iskrenost, lјubav - su osnovne karakteristike ovog pozorišnog komada.

U viteškom nadmetanju za ruku Katarine, kapetanove ćerke prijavlјuju se nevalјali gusar Žile i radnik na brodu, dečak Timotije, gde na kraju, hrabrost i lјubav pobeđuju...

Likovi u predstavi su: Kapetan, Katarina-kapetanova ćerka, Gusar Žile i Dečak - Timotije.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.