Uvod

Prilog za monografiju Teškoatletskog kluba "Jedinstvo" iz Novog Bečeja ima za cilj da u godini koja je na izmaku, i na ovaj način, obeleži rezultate i uspehe koje je klub u svojoj dugoj i bogatoj istoriji beležio.

Dizači tegova TAK "Jedinstvo" su ponos Grada na Tisi, a u analima ovog primernog sportskog kolektiva ostaće zlatnim slovima upisano da su prvi klub iz Novog Bečeja koji je dospeo do Prve savezne lige, kao i to da su prvi svom gradu podarili titulu ekipnog prvaka države.

U pojedinačnoj konkurenciji veliki broj sportista se sa takmičenja, kao po pravilu, vraćao sa medaljama, titulama pokrajinskih, republičkih i državnih prvaka, pa je i logičan naziv ove publikacije "Kovači medalja".

U prilogu za monografiju nije bilo moguće obuhvatiti sve rezultate, pojedince, takmičenja, iz više razloga, a osnovni je nedostatak dokumentacije u pojedinim periodima i nedostatak prostora. Veliki je broj takmičara koji svojim rezultatima zaslužuju da im se ime nađe u ovoj publikaciji, ali to ipak nije bilo moguće.

Autor im se ovom prilikom izvinjava uz napomenu da nije postojala namera da se njihov značaj i doprinos za uspehe kluba umanji, a ostaje obećanje da će u Monografiji zauzeti mesto koje zaslužuju.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da se sušara lekovitog bilja »Alkaloid« nalazila na današnjem mestu upravne zgrade Polet Nexe grupa sve do kraja  sedamdesetih godina XX veka?