Marko Džigurski (1990)

Marko Džigurski (1990)

Odrastao je u sportskoj porodici (otac Dragan bio je poznati rukometaš), pa je razumlјivo da je Marka, od četvrte godine, svakodnevno nosio u susedni Bečeju da trenira plivanje, a kasnije i vaterpolo.

Sa osam godina (1998) zaigrao je, na mestu centralnog beka, za pionirsku ekipu prvoligaša PVK Bečej i već u prvoj takmičarskoj sezoni poneo epitet prvog strelca pionirske lige Vojvodine. Sa pionirskom ekipom Bečeja, 2000. i 2002. godine, osvojio je prvenstvo Vojvodine. Za prvi tim Bečeja debitovao je sa 15 godina (2005), iste godine je sa omladinskom ekipom Bečeja osvojio Kup Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

U 2005. godini igrao za omladinsku reprezentaciju Državne zajednice Srbije i Crne Gore na turniru u Sentešu (Mađarska), a za reprezentaciju Vojvodine na međunarodnom turniru u Kikindi.

Kao pozajmlјen igrač 2006. godine igrao je za Goč iz Vrnjačke Banje, a 2009. i 2010. za Rabotnički iz Skoplјa. Za prvaka Makedonije igrao je na kvalifikacionom turniru LEN Kupu u Berlinu.

Na studije u SAD odlazi 2010. godine gde vaterpolo igra za univerzitetski tim Sent Frensis koledž iz Nјujorka, koji je višestruki regionalni prvak Istočne i Severnoistočne konferencije.

Na Sveameričkom finalnom turniru, sa ekipom Sent Frensis koledža, učestvovao je u sezoni 2010/11 (4 mesto), 2012/13 (treće meseto) i 2013/14 (4 mesto, kada je učestvovalo šest ekipa).

Diplomirao je 2014. godine na Sent Frensis koledžu u Nјujorku na Univerzitetu političkih nauka i Univerzitetu za kriminologiju.

Živi i radi u Njujorku.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.