Dragan Dobožanov (1968)

Ekipa PVK Bečej u sezoni 1988/89, Dragan Dobožanov, prvi sa desna u donjem redu

Kao i mnogi Novobečejci vaterpolo je počeo da igra u VK Jedinstvo, pod nadzorom legendarnog novobečejskog vaterpoliste Zlatoje Marića.

Igrao je za pionirsku ekipu Jedinstva koja je na turniru u Subotici, 1981. godine, osvojila titulu prvaka Vojvodine. Naredne, 1982. godine, bio je u sastavu pionirske ekipe Jedinstva koja je u Zrenjaninu osvojila zimsko prvenstvo Vojvodine, a sa deset golova, bio najbolјi strelac prvenstva.

Kao odličan plivač bio je stalni učesnik plivačkog maratona na Tisi kod Kanjiže, a 1983. godine je osvojio prvo mesto u pionirskoj konkurenciji.

Iste godine je, prema anketi novinara „Novobečejske komune“, bio na listi deset najuspešnijih sportista Novog Bečeja. Sa 16 godina, kao kadetski reprezentativac Vojvodine, u leto 1984. godine, prelazi u redove prvoligaša PVK „Bečej“, gde je odmah priključen seniorskoj ekipi. Istovremeno je igrao i za juniorsku ekipu Bečeja koja je bila višestruki prvak Vojvodine, a na državnom prvenstvu u Kotoru zauzela šesto mesto u SFRJ.

Posle odsluženja vojnog roka (1986) još dve sezone igrao je za Bečej, da bi 1989. godine, na pozajmicu, otišao u zrenjaninski Proleter, gde je na kraju sezone, kao najbolјi igrač i prvi strelac ekipe, dobio primamljivu popudu iz inostranstva. Međutim kako nije dobio saglasnost odnosno, ispisnicu kluba, odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem 1990. godine.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak