Dragan Dobožanov (1968)

Ekipa PVK Bečej u sezoni 1988/89, Dragan Dobožanov, prvi sa desna u donjem redu

Kao i mnogi Novobečejci vaterpolo je počeo da igra u VK Jedinstvo, pod nadzorom legendarnog novobečejskog vaterpoliste Zlatoje Marića.

Igrao je za pionirsku ekipu Jedinstva koja je na turniru u Subotici, 1981. godine, osvojila titulu prvaka Vojvodine. Naredne, 1982. godine, bio je u sastavu pionirske ekipe Jedinstva koja je u Zrenjaninu osvojila zimsko prvenstvo Vojvodine, a sa deset golova, bio najbolјi strelac prvenstva.

Kao odličan plivač bio je stalni učesnik plivačkog maratona na Tisi kod Kanjiže, a 1983. godine je osvojio prvo mesto u pionirskoj konkurenciji.

Iste godine je, prema anketi novinara „Novobečejske komune“, bio na listi deset najuspešnijih sportista Novog Bečeja. Sa 16 godina, kao kadetski reprezentativac Vojvodine, u leto 1984. godine, prelazi u redove prvoligaša PVK „Bečej“, gde je odmah priključen seniorskoj ekipi. Istovremeno je igrao i za juniorsku ekipu Bečeja koja je bila višestruki prvak Vojvodine, a na državnom prvenstvu u Kotoru zauzela šesto mesto u SFRJ.

Posle odsluženja vojnog roka (1986) još dve sezone igrao je za Bečej, da bi 1989. godine, na pozajmicu, otišao u zrenjaninski Proleter, gde je na kraju sezone, kao najbolјi igrač i prvi strelac ekipe, dobio primamljivu popudu iz inostranstva. Međutim kako nije dobio saglasnost odnosno, ispisnicu kluba, odlučio je da prestane sa aktivnim igranjem 1990. godine.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.