Novobečejci prvaci Vojvodine

Vaterpolisti Jedinstva iz Novog Bečeja, prvaci Vojvodine 1989. godine. Stoje: V. Vujackov (tehniko), Mesaroš, Mišković, Mitrović, Stražmešterov, B. Grbović, Tomanicki, Jovanović, Zlatoje Marić (trener), dole: D. Žikić, B. Lozanov, N. Bačkalić, Mojsin, P. Žikić, Đurić.

Zahvalјujući dobroj saradnji Zlatoja Marića sa PVK Bečej iz Bečeja, mladi vaterpolisti prvoligaša su u toku leta bili registrovani za Jedinstvo iz Novog Bečeja. Poslednju takmičarsku sezonu vaterpolisti Jedinstva iz Novog Bečeja, u čijem je sastavu istina bilo samo trojica Novobečejaca (Nebojša Bačkalić, Oskar Tomanicki i Boris Grbović), su 1989. godine zabeležili veliki uspeha. Na ekipnom seniorskom prvenstvu Vojvodine, ponovo su učestvovale samo dve ekipe, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Polet iz Sombora.

Odigrane su dve utakmice, obe u Bečeju. U prvoj utakmici seniorskog prvenstva Vojvodine Jedinstvo je pobedilo Polet iz Sombora 19:8, u drugoj 28:10 i zvanično postalo prvak Vojvodine.

Posle utakmice delegat Takmičarske komisije VS Vojvodine Đorđe Predin predao je pehar VSV kapitenu Jedinstva Slobodanu Mitroviću. Osvajanjem titule prvaka Vojvodine, Novobečejci su stekli pravo učešća u kvalifikacijama sa prvacima Makedonije i Srbije za ulazak u Istočnu grupu Druge savezne lige.

Šansa da se Novobečejci ponovo nađu u republičkom rangu takmičenja nije iskorišćena, pošto ekipa, zbog velikih troškova, nije učestvovali na kvalifikacionom turniru.

Bila je to ujedno i poslednja godina u kojoj je Vaterpolo klub Jedinstvo iz Novog Bečeja imao aktivnosti na seniorskom planu.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.