Jedinstvo odustalo od prvenstva

Na početku vaterpolo sezone 1985. godine, novobečejska vaterpolo legenda Zlatoje Marić je, kao selektor, sa pionirskom selekcijom Vojvodine, od 4. do 7. jula, učestvovao na Turniru „Bratstvo - jedinstvo“ u Ohridu. Ekipa Vojvodine je na ovom turniru, u konkurenciji pet selekcija, u borbi za treće mesto izgubila od Makedonije 11:9, pa se morala zadovolјiti četvrtim mestom. („Dnevnik“ 8.7.1985.)

Ekonomska kriza koja je sve više zahvatala Jugoslaviju odrazila se i na sportska zbivanja. Na ekipnom seniorskom prvenstvu Vojvodine, krajem jula u Novom Sadu, gde je planirano da se održe dva turnira, pojavile su se samo dve ekipe Vojvodina iz Novog Sada i Jodna banja iz Bečeja. Vaterpolo savez Vojvodine poziv je uputio Jezeru iz Bele Crkve, Poletu iz Sombora, Senti i Jedinstvu iz Novog Bečeja, ali su ove četiri ekipe, samo nekoliko dana pre početka prvenstva, kako je pisao novosadski „Dnevnik“ (30.7.1985.) otkazale svoje učešće.

U dvomeču novosadske Vojvodine i Jodne banje uspešniji su bili Novosađani, koji su kao prvaci Vojvodine izborili pravo učešća na kvalifikacionom turniru za popunu Druge savezne lige - istok. Domaćin kvalifikacionog turnira krajem avgusta bio je Bečej. Pored Novosađana na turniru su učestvovali republički prvaci iz Makedonije Ohridski branovi Linhid iz Ohrida i Srbije, Zorka iz Šapca. Vojvodina je dominirala u oba susreta, pobedila je Ohridske branove Linhid 13:8 i Zorku 13:9 i tako ponovo izborila status drugoligaša. („Dnevnik“ 3.9.1985.)

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak