Jedinstvo odustalo od prvenstva

Na početku vaterpolo sezone 1985. godine, novobečejska vaterpolo legenda Zlatoje Marić je, kao selektor, sa pionirskom selekcijom Vojvodine, od 4. do 7. jula, učestvovao na Turniru „Bratstvo - jedinstvo“ u Ohridu. Ekipa Vojvodine je na ovom turniru, u konkurenciji pet selekcija, u borbi za treće mesto izgubila od Makedonije 11:9, pa se morala zadovolјiti četvrtim mestom. („Dnevnik“ 8.7.1985.)

Ekonomska kriza koja je sve više zahvatala Jugoslaviju odrazila se i na sportska zbivanja. Na ekipnom seniorskom prvenstvu Vojvodine, krajem jula u Novom Sadu, gde je planirano da se održe dva turnira, pojavile su se samo dve ekipe Vojvodina iz Novog Sada i Jodna banja iz Bečeja. Vaterpolo savez Vojvodine poziv je uputio Jezeru iz Bele Crkve, Poletu iz Sombora, Senti i Jedinstvu iz Novog Bečeja, ali su ove četiri ekipe, samo nekoliko dana pre početka prvenstva, kako je pisao novosadski „Dnevnik“ (30.7.1985.) otkazale svoje učešće.

U dvomeču novosadske Vojvodine i Jodne banje uspešniji su bili Novosađani, koji su kao prvaci Vojvodine izborili pravo učešća na kvalifikacionom turniru za popunu Druge savezne lige - istok. Domaćin kvalifikacionog turnira krajem avgusta bio je Bečej. Pored Novosađana na turniru su učestvovali republički prvaci iz Makedonije Ohridski branovi Linhid iz Ohrida i Srbije, Zorka iz Šapca. Vojvodina je dominirala u oba susreta, pobedila je Ohridske branove Linhid 13:8 i Zorku 13:9 i tako ponovo izborila status drugoligaša. („Dnevnik“ 3.9.1985.)

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.