Pioniri odbranili titulu

Reprezentacija Vojvodine 1982/83 godine sa trenerom Z. Marićem

U novom zrenjaninskom zatvorenom bazenu, kraj šećerane, održano je 1982. godine prvo Zimsko prvenstvo Vojvodine u vaterpolu. Pred pionirima Jedinstva iz Novog Bečeja bila je velika obaveza, da odbrane titulu prvaka Vojvodine koju su osvojili u leto 1981. godine u Subotici. Na ovom prvenstvu, pored pionirske ekipe Jedinstva iz Novog Bečeja, učestvovali su ŽAK iz Kikinde, Bečej i zrenjaninski Proleter.

Na ovom prvenstvu postignuti su sledeći rezultati:

1. kolo

ŽAK - Proleter 9:5

Jedinstvo - Bečej 8:2 (3:0, 2:0, 2:1, 1:1)

Sudije: Berbakov (Zrenjanin), Petkov (Kikinda).

Strelci: Zedi 3., Dobožanov 2, Azucki 2, Tomanicki 1 za Jedinstvo, a Stražmešterov i Horvat za Bečej.

2. kolo

ŽAK - Bečej 7:2

Jedinstvo - Proleter 5:1 (2:1, 3:0, 0:0, 0:0)

Sudije: Jene (Subotica), Petkov (Kikinda).

Strelci: Dobožanov 3, Zedi 2, a Perc za Proleter

3. kolo

Proleter - Bečej 7:4

Jedinstvo - ŽAK 7:6 (1:3, 3:1, 1:0, 2:1)

Sudije: Berbakov (Zrenjanin), Joža (Subotica).

Strelci: Dobožanov 5, Zedi 1, Tomanicki 1 za Jedinstvo, a Momirov 3, Talijanov 2, Stanišić 1 za ŽAK

Za ekipu Jedinstva na ovom turniru su igrali: Farkaš, Boris Grbović, Azucki, Tomanicki, Dobožanov, Miodrag Glavaški, Zedi, Tucakov, Lalić, Ćurčić, Milovan Glavaški, Kiselički, Balmazović.

Konačna tabela:

1. Jedinstvo 3 3 0 0 20:9 6

2. ŽAK 3 2 0 1 22:14 4

3. Proleter 3 10 2 13:18 2

4. Bečej 3 0 0 3 8:22 0

Najbolјi strelac ovog pionirskog prvenstva bio je Dragan Dobožanov, sa deset golova, Zedi je postigao 6, Azucki i Tomanicki po dva.

Na letnjem prvenstvu pioniri treći

U letnjoj sezoni pioniri Jedinstva nisu uspeli da odbrane titulu. Na prvom turniru u Subotici novobečejski pioniri su, posle dve godine, izgubili prvu utakmicu. Vojvodina iz Novog Sada je bila uspešnija od Jedinstva 6:4, posle ovog poraza Jedinstvo je pobedilo ŽAK 8:3 i Proleter iz Zrenjanina 11:3.

Na drugom turniru, koji je održan u Kikindi, pioniri su posle poraza od Bečeja 6:3, u borbi za treće mesto, pobedili Spartak iz Subotice 14:8 i tako osvojili bronzanu medalјu.

Učesnici maratona u Kanjiži. Stoje: Oskar Tomanicki, Nenad Azucki, Dušan Rakić, Nebojša Bačkalić, Dragan Dobožanov, Zoran Bačkalić (vođa puta), dole: Miodrag Glavaški i Aleksandar Ćurčić

Maraton na Tisi kod Kanjiže

Posle višegodišnje pauze u Kanjiži je, ove 1982. godine, obnovlјen plivački maraton na Tisi, na kojem su uzeli učešće i plivači iz Novog Bečeja.

U konkurenciji omladinaca Nebojša Bačkalić je zauzeo treće mesto, a Dušan Rakić četvrto. U konkurenciji pionira Dragan Dobožanov je bio četvrti, Nenad Azucki šesti, Miodrag Glavaški sedmi, Oskar Tomanicki deveti, Aleksandar Ćurčić deseti. Na ovom plivačkom maratonu učestvovalo je preko 130 plivača.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.