Treninzi u Beogradu

Na Godišnjoj skupštini kluba, koja je održana 10. februara 1978. godine, u Radničkom domu u Novom Bečeju, podnet je izveštaj o prvoj godini rada. U izveštaju je istaknuto da je osnovni zadatak kluba, da se plivanje razvije kao masovni sport i popularan oblik rekreacije, u potpunosti realizovan. Posebno angažovanje kluba bilo je usmereno na obuci neplivača, tako je u 1977. godini, 32 dečaka i 28 devojčica, zavšilo obuku plivanja. Takođe je pozitivno ocenjen učinak vaterpolo ekipe koja je u prvoj takmičarskoj sezoni, u Vojvođanskoj B ligi, zauzela drugo mesto.

Učesnici obuke plivanja sa trenerom Radomirom Ivanićem

U izveštaju o radu istaknuto je da su, od novembra 1977. godine i tokom zime 1978. godine, zahvalјujući podršci privrednih kolektiva, koji su obezbedili besplatan prevoz autobusima, subotom i nedelјom, vaterpolisti i preko stotinu mališana odlazili u Beograd, gde su u bazenu Sportsko rekretivnog centra „Banjica“, vaterpolisti trenirali, a mališani pohađali školu plivanja.

Jedan od zaklјučaka Skupštine kluba bio je da se u narednom periodu obave razgovori sa privrednicima o potrebi izgradnje bazena u Novom Bečeju, kako bi plivači i vaterpolisti mogli nesmetano, u svom bazenu, da treniraju tokom cele godine.

U letnjem periodu vaterpolisti Jedinstva su u Vojvođanskoj B ligi, u konkurenciji Proletera iz Zrenjanina, Rusina iz Ruskog Krstura i Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela igrali zapaženu ulogu. Na startu Novobečejci su izgubili u Zrenjaninu od Proletera (9:4), na ovoj utakmici Jedinstvo je igralo u sastavu: Marić, V. Popov, Mirko Kiselički, Grujić, Glavaški, Milorad Kiselički, Džigurski, Stančić, Mašić i Rakić. Za Jedinstvo golove su dali Grujić 2, Milorad Kiselički 1 i Rakić jedan.

Posle ovog poraza, Novobečejci su zabeležili dve uzastopne pobede, protiv Jedinstva iz Bačkog Petrovog Sela 14:3 (1:0, 2:0, 3:1, 5:1) i Rusina u Ruskom Krsturu 3:4 (0:1, 2:2, 1:1, 0:0). Ekipa Jedinstva u Ruskom Krsturu nastupila je u sastavu: Z. Marić, Bošnjak, S. Terzić, Mirko Kiselički, Grujić, Fehirov, Milorad Kiselički, S. Džigurski, R. Stančić, V. Nešić, Rakić. Golove za Jedinstvo u ovom susretu postigli su Milorad Kiselički i Svetozar Džigurski po dva.

Vaterpolisti Jedinstva 1978. godine. Sa leva: Milorad Kiselički, Zlatoje Marić, Svetozar Džigurski, Ivan Glavaški, Borivoj Ćurčić, Zoran Bačkalić, Dušan Grujić

Ove dve pobede su otvorile Novobečejcima mogućnost da se bore za prvo mesto, a time i plasman u Vojvođansku A ligu. Da bi to ostvarili bila im je neophodna pobeda, na svom plivalištu, protiv zrenjaninskog Proletera. Susret u Novom Bečeju bio je izuzetno dramatičan, u poslednjem minutu utakmice, pri rezultatu 4:4, Novobečejci su imali poslednji napad, ali ga nisu iskoristili, pa je utakmica završena nerešeno.

Jedinstvo: Barišić, Bugarski, Džigurski, Grujić, I. Glavaški 2, Bešlin, Vojnov 1, Fehirov 1, Terzić, Bošnjak, Milorad Kiselički.

U pretposlednjem kolu Novobečejci su u Senti pobedili Jedinstvo (BPS) 11:3, a ekipa je igrala u sastavu: Barišić, Terzić, Vojnov 2,3. Bačkalić, I.Glavaški 1, Mirko Kiselički, Milorad Kiselički 3, Fehirov 2, Bugarski 3, Džigurski, Stančić.

Na oproštaju od svojih navijača Jedinstvo je, u poslednjem kolu, pobedilo Rusin, 9:3 (3:0, 1:1, 5:1, 0:1), a ekipa je nastupila u sastavu: Marić,Terzić, Bugarski, Nešić, I. Glavaški 2, Milorad Kiselički 4, Rakić 2, Vojnov 1,3. Bačkalić, Bošnjak.

Prvo mesto zauzeo je Proleter iz Zrenjanina sa 11 bodova, dok su Novobečejci bili drugi sa 9 bodova. Jedinstvo je u prvenstvu zabeležilo četiri pobede, jedan remi i jedan poraz i ostvarilo gol razliku 46:25.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak