Uspešan završetak sezone

Detalj sa početka trke

Vredni sportski radnici PVK Jedinstvo, prvu sezonu posle obnovlјenog rada, okončali su veoma dobro organizovanim plivačkim mitingom, odnosno prvenstvom kluba, koje je održano na dan gradske slave Velike gospojine, 28. avgusta 1977. godine.

Takmičenje je održano na improvizovanom, ali veoma dobro pripremlјenom plivalištu na Tisi kod starog pristaništa, gde se danas nalazi gradska marina, odnosno amfiteatar. Plivalište je sa jedne strane bilo oivičeno šlepom, koji je bio baza novobečejskih plivača, a sa druge obalom Tise. Bilo je markirano osam staza, postavlјeni ponton bio je startno mesto, a plivalo se nizvodno prema glavnoj plaži kod Manastira. Odziv učesnika prevazišao je sva očekivanja, nastupilo je blizu stotinu takmičara, u više disciplina i u nekoliko starosnih kategorija, a ovaj, izuzetno uspešan, sportski događaj je, sa obale Tise, posmatrao veliki broj gledalaca, što je samo upotpunilo opšti povolјan utisak.

Prvenstvo kluba bilo je prilika da se afirmiše više mladih plivača i mnogo je doprinelo popularizaciji plivanja i vaterpola, a ujedno privuklo veliki broj novih članova.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.