Dušan Duda (Kolarov Spase) Damjanović (1972)

Da sportsku karijeru deca ne nastavlјaju samo po muškoj (očevoj) liniji, dokazao je „izdanak“ novobečejske plivačice, Dušan Duda Damjanović. Vaterpolo je počeo da trenira i igra u zrenjaninskom Proleteru, gde je bio jedan od najmlađih prvotimaca. Već sa 14 godina je nastupao i za seniorsku ekipu, tako da je morao da ima posebnu lekarsku dozvolu da igra, u to vreme u II saveznoj vatepolo ligi. Sa mladim selekcijama Jugoslavije osvaja zlatnu medalјu na „Dijana kupu“ (nezvanično Evropsko prvenstvo), a zatim i srebrnu medalјu na Evropskom juniorskom prvenstvu. Igrao je za vrhunske jugoslovenske klubove: Bečej, Partizan i Budvansku rivijeru i prvaka Italije Pro reko iz Napulјa. Jedan je od retkih koji je i dalјe aktivan u vaterpolu. Trener VK Proleter bio je do 2014. godine kada odlazi na Novi Zeland gde i dalјe radi u vaterpolo sportu. Oženjen je ima troje dece.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.