Rade (Živorada) Berbakov (1969)

Rade Berbakov

Počeo da se bavi plivanjem u PK Proleter iz Zrenjanina, gde je na zimskom prvenstvu za plivače do 12 godina bio prvak Jugoslavije na 400 m kraul. Pošto ga je lopta „vukla“, do petaneste godine je plivao discipline kraul i delfin u plivačkom klubu, a u isto vreme igrao vaterpolo za mlađe selekcije VK Proleter, koje postaju najbolјe u Vojvodini i pravi rasadnik vrsnih vaterpolista.

Kao igrač VK Proleter, a zatim VK Bečej, sa mladom reprezentacijom SFR Jugoslavije osvojio je dve zlatne medalјe na prvenstvu Rade Berbakov Evrope i Balkana. U VK Bečej (čiji je kapiten bio nekoliko sezona) igrao je od 1987. do 1994. godine kada odlazi u Italiju, gde igra za prvoligaške klubove Ancio, Komo i Bolonju. Igrao je i za evropskog prvaka Katalunju iz Barselone i Budvansku rivijeru iz Budve.

Nastupao je i za A selekciju Jugoslavije koja se zbog tada uvedenih sankcija zvala „Sve zvezde“. Proglašavan je više puta za najbolјeg vaterpolistu Vojvodine. Živi i radi u Italiji, oženjen je i ima dve ćerke.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak