Ivan Glavaški Ceci

Ekipa Mašinca iz Beograda, prvak Studentske lige 1970. godine, Ivan Glavaški, prvi u gornjem redu

Vaterpolo je, poput mnogobrojnih Vranjevčana, počeo da igra za Jedinstvo u vreme kada su se novobečejski vaterpolisti preselili da igraju na „Banji“ kraj „Poleta“. Debitovao je, sa 15 godina, za prvi tim Jedinstva, 1963. godine, na turniru u Senti. Kada je VK Jedinstvo, 1966. godine, prestao sa radom, dve godine je biciklom u toku leta, preko Ljutova, odlazio na Šlajz i trenirao sa vetrpolistima Bečeja.

Kada je 1967. godine otišao na studije u Beograd priklјučio se plivačima beogradskog Partizana. Posle dve godine (1969) počeo je da igra vaterpolo u Crvenoj zvezdi, koju u to vreme trenira Božidar Grkinić. Bio je u sastavu Beograđana na utakmici protiv Odreda u Kikindi kada su crveno - beli pobedom izborili mesto u Drugoj saveznoj ligi. Uporedo igra i za vaterpolo ekipu fakulteta „Mašinac“ koja je dve godine uzastopno prvak Studentske lige Beograda.

Na veoma brojnom plivačkom mitingu, koji je organizovan prilikom otvaranju bazena na Tašmajdanu 1970. godine, osvaja prvo mesto u trci 50 metara kraul, između ostalih pobedio je i Nikolu Stamenića, kasnije proslavlјenog selektora vaterpolo reprezentacije Jugoslavije. Sa braćom Sekulović obnavlјa rad VK Student, gde igra tri godine (1970 - 1973). U zrenjaninski Proleter prelazi 1974. za koji igra tri sezone. U Novi Bečej se vraća 1977. godine, kada sa „starom“ vaterpolo gardom obnavlјa rad VK Jedinstvo, za koji igra sve do 1980. godine.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak