Nastavljeno osipanјe ekipe

Zlatoje Marić

Kriza je sve više zahvatala veterpolo ekipu. Osipanje se nastavlјa, golman Zlatoje Marić, koji je često bio „pola tima“, prelazi u kikindski Odred.

Pošto nije uspelo da se u kvalifikacijama plasira u prvih šest ekipa Jedinstvo nije ni igralo Srpsku ligu, već je na Dunavcu u Novom Sadu učestvovalo na razigravanju za plasman od sedmog do devetog mesta sa Vojvodinom iz Novog Sada i Radničkim iz Ćuprije.

Na ovom takmičenju postignuti su sledeći rezultati:

Vojvodina – Radnički 3:0

Vojvodina – Jedinstvo 7:0

Jedinstvo – Radnički 2:4

Konačna tabela utešne grupe 1964. godine:

7. mesto Vojvodina (Novi Sad) 2 20 0 10:0 4

8. mesto Radnički (Ćuprija) 2 2 1 1 4:3 2

9. mesto Jedinstvo (Novi Bečej) 2 0 0 2 2:11 0

Ovakvi rezultati i plasman na deveto mesto obeshrabrili su igrače i rukovodstvo, pa su mnogi polako počeli da dižu ruke od kluba.

Za to vreme Odred iz Kikinde, pojačan golmanom Marićem, ubedlјivo je osvojio prvo mesto na prvenstvu Srbije, pobedivši u svih deset odigranih utakmica, bez izgubljenog boda, sa gol razlikom 46:10.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.