Plasman u drugi republički razred

Razvoj vaterpola u Vojvodini imao je za rezultat da je u Republičkoj ligi Srbije učestvovalo sedam klubova iz Vojvodine i jedan iz Beograda. Prvo je odigran po jedan eliminacioni turnir u Bečeju i Beloj Crkvi, a zatim još dva turnira prvog i drugog republičkog razreda, koji su formirani na osnovu postignutih rezultata. Po dve prvoplasirane ekipe su činile Prvi razred, a treće i četvrto plasirane su nastavlјale takmičenje u Drugom razredu.

Kvalifikacionu grupu u Beloj Crkvi činili su banatski klubovi: Jezero iz Bele Crkve, Proleter iz Zrenjanina, Radnički iz Kikinde, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Radnički iz Kovina.

U Jedinstvo se vraća iz Celјa Sava Ivanić, kao igrač i trener, pod čijim vođstvom ekipa trenira na „Banji“, pripremajući se za čak tri turnira u sezoni i planiranih devet utakmica.

Na prvom turniru u Beloj Crkvi, Jedinstvo je izgubilo od Jezera i Proletera, a pobedilo Radnički iz Kovina, u kojem je igrao legendarni Pančevac „Sova“, čovek visine oko 2 m i 120 kilograma. U prvi razred su se plasirali Jezero i Radnički iz Kikinde, a u drugi razred Proleter i Jedinstvo.

- Ove kvalifikacije sam manje zapamtio po rezultatima, a više po spavanju na slami u internatu u Beloj Crkvi. U toku noći nas dvojica „svilenih" Ivica Kovačev i ja (Živorad Berbakov) smo se takmičili ko će uhvatiti više buva, paleći svetlo i budeći ostale„debelokošce" koje buve nisu jele. Pošto su ubijene buve prikazivane i brojane, pred zoru je bilo 9:9, nerešeno, mada je ostala sumnja da je Ivica jednu buvu dva puta prikazao.

Na sledeća dva turnira, koji su održani u Zrenjaninu i Novom Bečeju, Jedinstvo je dva puta pobedilo Student iz Beograda i Radnički iz Kovina, a izgubilo od Proletera. Tako su novobečejski vaterpolisti ovog puta, u Drugom republičkom razredu, zauzeli drugo mesto, iza zrenjaninskog Proletera.

Konačne tabele prvenstva Srbije:

Prvi republički razred

1. Jezero (Bela Crkva) 6 3 3 0 20:11 9

2. Mornar (Novi Sad) 6 3 1 0 26:17 7

3. Bečej 6 1 3 2 21:22 5

4. Radnički (Kikinda) 6 1 1 4 11:23 3

Drugi republički razred

1. Proleter (Zrenjanin) 6 6 0 0 21:12 12

2. Jedinstvo (Novi Bečej) 6 4 0 2 19:15 8

3. Student (Beograd) 6 2 0 4 18:22 4

4. Radnički (Kovin) 6 0 0 6 12:44 0

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.