Plasman u drugi republički razred

Razvoj vaterpola u Vojvodini imao je za rezultat da je u Republičkoj ligi Srbije učestvovalo sedam klubova iz Vojvodine i jedan iz Beograda. Prvo je odigran po jedan eliminacioni turnir u Bečeju i Beloj Crkvi, a zatim još dva turnira prvog i drugog republičkog razreda, koji su formirani na osnovu postignutih rezultata. Po dve prvoplasirane ekipe su činile Prvi razred, a treće i četvrto plasirane su nastavlјale takmičenje u Drugom razredu.

Kvalifikacionu grupu u Beloj Crkvi činili su banatski klubovi: Jezero iz Bele Crkve, Proleter iz Zrenjanina, Radnički iz Kikinde, Jedinstvo iz Novog Bečeja i Radnički iz Kovina.

U Jedinstvo se vraća iz Celјa Sava Ivanić, kao igrač i trener, pod čijim vođstvom ekipa trenira na „Banji“, pripremajući se za čak tri turnira u sezoni i planiranih devet utakmica.

Na prvom turniru u Beloj Crkvi, Jedinstvo je izgubilo od Jezera i Proletera, a pobedilo Radnički iz Kovina, u kojem je igrao legendarni Pančevac „Sova“, čovek visine oko 2 m i 120 kilograma. U prvi razred su se plasirali Jezero i Radnički iz Kikinde, a u drugi razred Proleter i Jedinstvo.

- Ove kvalifikacije sam manje zapamtio po rezultatima, a više po spavanju na slami u internatu u Beloj Crkvi. U toku noći nas dvojica „svilenih" Ivica Kovačev i ja (Živorad Berbakov) smo se takmičili ko će uhvatiti više buva, paleći svetlo i budeći ostale„debelokošce" koje buve nisu jele. Pošto su ubijene buve prikazivane i brojane, pred zoru je bilo 9:9, nerešeno, mada je ostala sumnja da je Ivica jednu buvu dva puta prikazao.

Na sledeća dva turnira, koji su održani u Zrenjaninu i Novom Bečeju, Jedinstvo je dva puta pobedilo Student iz Beograda i Radnički iz Kovina, a izgubilo od Proletera. Tako su novobečejski vaterpolisti ovog puta, u Drugom republičkom razredu, zauzeli drugo mesto, iza zrenjaninskog Proletera.

Konačne tabele prvenstva Srbije:

Prvi republički razred

1. Jezero (Bela Crkva) 6 3 3 0 20:11 9

2. Mornar (Novi Sad) 6 3 1 0 26:17 7

3. Bečej 6 1 3 2 21:22 5

4. Radnički (Kikinda) 6 1 1 4 11:23 3

Drugi republički razred

1. Proleter (Zrenjanin) 6 6 0 0 21:12 12

2. Jedinstvo (Novi Bečej) 6 4 0 2 19:15 8

3. Student (Beograd) 6 2 0 4 18:22 4

4. Radnički (Kovin) 6 0 0 6 12:44 0

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je staro selo Kumane je počelo da se urbanizuje već posle 1716. godine dolaskom prvog guvernera Banata grofa Klari Florimunda Mercija.

O gradu