Dobra organizacija kluba

U leto 1957. godine, ponovo je montiran „polubazen“ splav, na Tisi kod Gradišta. Sekretar kluba postao je Dušan Tikvić, a Tomislav Acković, student DIF-a, je preuzeo ulogu trenera. On je uglavnom trenirao plivačice i plivače, a sa vaterpolistima je radio kondicione treninge i tehniku loptom. Za taktiku i vođenje utakmice angažovao se Milivoj Marić, koji je u to vreme prestao sa aktivnim igranjem. Tako je ekipa opet imala upravu, stučni štab, plivače i igrače.

Vaterpolisti Jedinstva 1957. godine. Sa leva: M. Marić (tehniko), 3. Marić, M. Berbakov, V. Davidović, M. Jakšić, Ž. Berbakov, M. Gurjanov, M. Matić i T. Acković (trener)

Kod plivačica se povećao broj devojaka koje su trenirale i takmičile se: Jelka Bugarski, Marica Štefkić, Vera Stambolić, Nada Vukčević, koja je dolazila iz Beograda, gde je već više godina trenirala i koja je „rasturala” u kraul disciplinama.

Mušku plivačku ekipu činili su braća Milorad i Živorad Berbakov, Vladimir Davidović Nјora, Mirolјub Matić, Zlatoje Marić, Miroslav Jakšić, Karlo Štaud, Milan Perović, Ivan Popov, Manojlo Gurjanov je trenirao samo vaterpolo (igrao je centra) i Milorad Kiselički koji je neuporedivo više voleo treninge i igru sa loptom nego plivanje.

U pripremnom periodu, sredinom jula, na Tisi je gostovao PVK Radnički iz Kikinde, ali pošto nije bilo okretišta igrala se samo vaterpolo utakmica, u kojoj su neočekivano pobedili Novobečejci 6:5. Kikinđani su insistirali na revanšu koji je zakazan za početak avgusta na „Bonovoj banji“ u Kikindi. Ova utakmica je ostala u sećanju po nezapamćenoj vrućini, od oko 40°, a igrači Jedinstva su od željezničke stanice, koja je na jednom kraju grada, do „Bonove banje“ na drugom kraju grada, pešačili oko 5 kilometara, jedino se golman Zlatoje Marić snašao i došao sa kikindskim igračima jednim špediterom.

Radnički je pobedio sa 6:4, a rukovodstvo Jedinstva je iznajmilo jedan fijaker koji je odneo njih i sportsku opremu igrača, dok su se igrači opet vratili pešice do stanice, pa onda vozom do Novog Bečeja.

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak