Popodnevni program

Za domaću publiku najuzbudljivije trke popodnevnog programa, bile su dva nadmetanja dama. U prvoj popodnevnoj trci, na 50 metara leđnim stilom, učestvovale su tri takmičarke, Beba Krklec (Bob), Olivera Tolmačev i Julkica Padežanin iz domaćeg tima.

Vasilije Nićin

Malo je nedostajalo da plivačica Zvezde Olivera Tolmačev pobedi, punih 40 metara vodila je, da bi je Beba Krklec u poslednjim metrima prestigla i zabeležila pobedu. Druga predstavnica Zvezde, Julkica Padežanin nije završila trku.

Ništa manje uzbuđenja nije nedostajalo u trci ženskih štafeta 3 x 50 metara za dame. Novinar beogradskog „Sporta“ Vasa Mikić ovu trku ovako opisuje:

U mrtvoj trci sa vremenom 2,15 kraulašice Krstićeva i Nikolićeva dodirnule su cilj. U prvoj izmeni odlična Tolmačeva iz Zvezde ostavila je 8 metara Petrovićevu iz Boba. U drugoj izmeni Bobova prsačica Belovukova smanjila je razliku na dva metra. Počela je oštra borba. Cela tribina je ustala i napregnuto pratila dalje takmičenje. Paklena graja zaglušila je ceo stadion. Publika je listom navijala i očekivala pobedu bečejske štafete. Sa priličnom„forom" Nikolićeva (Zvezda) preuzela je treću izmenu. Kada je skočila Krstićeva publika je videla ozbiljnu konkurenciju. Metar po metar Beograđanka je smanjivala razliku i pred ciljem je dostigla Bečejku. Dve ruke istovremeno su dodirnule splav i žiri je doneo odluku da je ova trka nerešena.

Plivačice Zvezde 1943. godine Anđa Bukinac, Nada Aracki, Julkica Padežanin, Živana Boškov, Jelena Bukinac i Beba Nikolić

U popodnevnom programu vaterpolo ekipe su ponovo nastupile u kombinovanom, ali izmenjenom sastavu, u odnosu na prepodnevni program. „Beli“ su igrali u sastavu: Vučo, Ivanić I, Marčić, Ćirić, Vuksanović, Panić, Hicl, a „Šareni“ Terzić, Srećković, Ivanić II, Nikolić, Filipović, Kiurski, Đukić. Ovog puta pobednika nije bilo, utakmica je završena 3:3 (0:1).

Na kraju, o uspešnom takmičenju sledi zaključno razmišljanje izveštača „Sporta“ Vase Mikića:

U nedelju naš sport zabeležio je jedan značajan događaj: održane su prve posleratne plivačke utakmice. Ali ne u Beogradu, kako se očekivalo već u Novom Bečeju. Mladi i napredni bečejski klub SK Zvezda pokazao se kao naš najagilniji plivački klub i ostvario je ono što beogradski plivački klubovi nisu mogli nikako da ostvare.

50 m - slobodan stil (ž) 1. Beba Krklec (Bob) 40,5 2. Beba Nikolić (Zvezda) 48,2

50 m - slobodan stil (m) 1. Severin Bjelić (Bob) 31,2 2. Petar Džigurski (Zvezda) 33,5 3. Jovo Filipović (Bob) 33,5 4. Vasa Nićin (Zvezda) 34,3

Štafeta 3x50 mešovito – deca 1. Bob (Stojanović, Vuksanović, Radonjić) 2,16,0 2.  Zvezda (Boberić, Nićin II, Cvejin) 2,32,0

100 m - prsno (m) 1. Severin Bjelić (Bob) 1,23 2. Srećković (Bob) 1,40 3. Aleksandar Marčić (Zvezda) 1,50

50 m - leđno (ž) 1. Beba Krklec (Bob) 49,00 2. Olivera Tolmačev (Zvezda) 50,5

Štafeta 4 x 25 slobodan stil – subjuniori 1. Bob (Mihajlović, Stojanović, Bisanić, Plavšić) 1,23 2. Zvezda (Janković, Cvejin, Samolovčev, Ćirilov) 1,29

Štafeta 3 x 50 m – dame 1. Zvezda (Tolmačev, Padežanin, Nikolić) 2,15 2. Bob (Petrović, Belovuk, Krklec) 2,15

Štafeta 4 h 50 m - slobodan stil (m) 1. Bob (Filipović, Radonjić, Nikolić, Bjelić) 2,15 2. Zvezda (Stevan Kiurski, Milorad Rackov, Vasa Nićin, Petar Džigurski) 2,21

Sadržaj

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.