Živorad Berbakov

Živorad Berbakov

Rođen u Bočaru 1941. godine, u svešteničkoj porodici. Okupaciju proveo u Novom Miloševu, da bi se cela porodica 1945. godine preselila u Novi Bečej. Osmogodišnju školu završio u Novom Bečeju, gimnaziju u Zrenjaninu, a sa 24. godine Arhitektonski fakultet u Beogradu. Specijalizirao prostorno planiranje na postdiplomskim studijama u Beogradu.

Dve godine radio je kao profesor u Srednjoj građevinskoj školi u Kikindi, a potom kao samostalni urbanista u Zavodu za urbaniam i Direkciji za izgradnju u Zrenjaninu. Uporedo je radio kao spolјni saradnik u Srednjoj građevinskoj školi i Fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu.

Pored urbanizma i prostornog planiranja bavio se projektovanjem arhitektonskih objekata, stambenih zgrada i kompleksa otvorenih i pokrivenih bazena. U Novom Bečeju projektovao je više objekata, autor je idejno urbanističkog rešenja Tiskog keja, a projektovao je i više zgrada u Novom Miloševu.

Kao aktivan sportista bavio se, odbojkom, stonim tenisom i plivanjem, a najveće domete ostvario kao vaterpolista igrajući za “Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, „Odred“ iz Kikinde, prvoligaša „Crvenu zvezdu“ iz Beograda, „Spartak“ iz Subotice i „Proleter“ iz Zrenjanina.

 

Hronika plivanja i vaterpola u Novom Bečeju

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak