Svetozar Peskar

Peskar Svetozar — Klipa ponikao je na terenu u Gradištu u podmlatku koji je vodio Šandor Kiš. Prvi kontakt sa fudbalskom loptom ima u trinaestoj godini, a prvu zvaničnu utakmicu za podmladak Jedinstva igra protiv Proletera iz Zrenjanina u četrnaestoj godini.

Nakon dve sezone, provedene u podmlatku, sa specijalnom lekarskom dozvolom nastupa za prvi tim u svojoj šesnaestoj godini. Debituje u prijateljskoj fudbalskoj utakmici sa Hajdukom iz Kule. U to vreme dolazi do smene generacije i na scenu stupa plejada talentovanih dečaka kao što su bili Đuričin, braća Bleskanj, Stepančev, Davidović, Milošev, Jovčić i drugi. Ova ekipa pod vodstvom trenera Stefanovića ostvaruje plasman u banatsku ligu u kojoj se Jedinstvo dugo nalazi među vodećim timovima.

Fudbal igra do 1970. godine kada njegovu fudbalsku karijeru često prekidaju povrede a konačno nakon povrede ligamenata na utakmici sa Spartakom iz Debeljače prestaje sa aktivnim bavljenjem fudbalom. Povremeno je nastupao do 1974. godine a onda posle 15 godina neprekidnog igranja zvanično ostavlja fudbal. Aktivni je član veteranske ekipe, a jedno vreme radio je i kao trener sa mladim kategorijama fudbalera.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da su se prve novobečejske novine pojavile 1906. godine. List se zvao Törökbecse a štampane su u štampariji Gige Jovanovića i izlazile su kao nedeljnik?