banerKIA3

Problem nastaje zbog nemarnosti stanovnika koji ne čiste kanale ispred svojih kuća i to zakonski nije definisano u čijoj su nadležnosti sabirni kanali, pa se oni čiste tek kad dođe do krizne situacije

Republička inspekcija je napravila izveštaj o šteti od izlivanja Tise u Ljutovo i prosledila ga nadležnim institucijama. Boban Bugarski, predsednik opštinskog štaba za odbranu od elementarnih nepogoda kaže: „Očekujemo odgovor, a u međuvremenu je voda ušla i u drugi forland Libe. S obzirom na to da cela Srbija „pliva", da je tamo dole i led „tukao" i da sveopšte stanje nije povoljno, pod znakom pitanja je šta ćemo mi i koji deo kolača dobiti."

Nevolje sa vodom nastavljene su u celoj novobečejskoj opštini kada se zbog kiše voda iz kanala počela izlivati na ulice preteći da prodre u kuće. Komunalni inspektor, Useinović, kaže da voda uglavnom stanovnicima nije ušla u kuće. Problem nastaje između ostalog zbog nemarnosti stanovnika koji ne čiste kanale ispred svojih kuća. Zakonski nije definisano u čijoj su nadležnosti obodni sabirni kanali koji se zbog toga čiste tek kada dođe do krizne situacije. „Čišćenje kanala i ćuprija ispred kuća je u nadležnosti stanovnika. Ne sme se dozvoliti da se kanal zamulji napuni i smanji protočna moć. U ovoj situaciji u ulici Rečo Antala rovokopačem je intervenisano kako bi se odvela voda iz preplavljenih kanala, na nekim delovima je prosečen put kako bi se očistila cev koja povezuje kišne kanale sa obodnim. Kada su oni pročišćeni voda se povukla." On kaže da se godišenje podeli oko 600 rešenja građanima koji ne čiste kanale ispred svojih kuća.

panel
5620
Članaka
panel
5505
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

16.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
08.06.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je između 1945.-1967. godine mala lađica »Jelena« prevozila putnike između dva Bečeja, a pristanište joj je bilo desno ispod današnjeg amfiteatra?